RP po wymianie filtrow stal sie mulowaty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
RP po wymianie filtrow stal sie mulowaty
Witam mam golfa mk2 1.8 RP na gazie od czasu przeglądu gazu i wymianie filtrów, olejów ,świec, palca auto juz tak nie przyspiesza tak jak powinien mułowaty sie zrobił jak widze jak inne GT to lepiej chodza nawet jak na benzynie jade to tez nie rewelacja i zrobilem reset i nie pomoglo auto ma przejechane od wczoraj 250tys.km co nie zostalo wymienione to kopułka ale widze ze jest w stanie bardzo dobrym i kable i mam na nich przejechane kolo 35tys.km czy może to byc jego powód ze za duzo przejechane aha i sprzęgło mi ciagnie juz prawie na samej gorze??
i druga rzecz ze od 120km/h to zaczyna buczyc głośno i powolutku sie rozpędzać to co tak moge miec rozwalone ??może coś z wtryskiem sam nie wiem
brat ma trojke ale jak zmienia biega to czuc ze ciagnie a moj jedzie bardziej plyniej i nie ciagnie jak u niego
Prosze o pomoc czy ktos mial taki problem
i druga rzecz ze od 120km/h to zaczyna buczyc głośno i powolutku sie rozpędzać to co tak moge miec rozwalone ??może coś z wtryskiem sam nie wiem
brat ma trojke ale jak zmienia biega to czuc ze ciagnie a moj jedzie bardziej plyniej i nie ciagnie jak u niego
Prosze o pomoc czy ktos mial taki problem
Ostatnio zmieniony ndz wrz 07, 2008 13:16 przez majekMK2, łącznie zmieniany 1 raz.
Były golfik:/
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=111197

- Paweł Marek
- V.I.P.

- majekMK2
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
aha powiem wam tak na gorce sprzeglo sprawdzalem i powolutku sie zbieral wiec sprzeglo nie slizgalo,
regulacje mialem zrobiona ale po dwuch dniach obroty mi spadaly wiec cos tam mi sruba pokrecili i bylo ok potem po 3 dniach zatankowalem na innej stacji niz zawsze i od tego czasu jak jest zimny to obroty mi spadaja i tez jest mulowaty ale jak sie nagrzeje to obr.ok ale mulowaty dalej jest
a rozrzad raczej ok bo mialem wymieniany kompletny ale z zaplonem to niewiem to musze to na dniach sprawdzic na oscyloskopie czy jest ok
aha i dzisiaj jak byl deszcz jechalem w 4 osoby to auto normalnie dobrze chodzilo nie bylo mulowate wiec to bylo jakies dziwne zjawisko
regulacje mialem zrobiona ale po dwuch dniach obroty mi spadaly wiec cos tam mi sruba pokrecili i bylo ok potem po 3 dniach zatankowalem na innej stacji niz zawsze i od tego czasu jak jest zimny to obroty mi spadaja i tez jest mulowaty ale jak sie nagrzeje to obr.ok ale mulowaty dalej jest
a rozrzad raczej ok bo mialem wymieniany kompletny ale z zaplonem to niewiem to musze to na dniach sprawdzic na oscyloskopie czy jest ok
aha i dzisiaj jak byl deszcz jechalem w 4 osoby to auto normalnie dobrze chodzilo nie bylo mulowate wiec to bylo jakies dziwne zjawisko
Były golfik:/

-
To_mas
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
odpali i jak będzie minilanie źle ustawiony to będzie źle chodzić. Spotkałem sie już z takim przypadkiem w Audi silniki te same co vw i koleś miał źle rozrząd ustawiony dosłownie o 1 ząbek. Zmiana i zupełnie inne auto:)szopek87 pisze:powiedz co da mu sprawdzenie rozrzadu jak bedzie mial przestawiony to autko nie odpali albo w gorszej sytuacji tlok dogoni zawor
prawda nawet testowałem na swoim aucieTo_mas pisze:odpali i jak będzie minilanie źle ustawiony to będzie źle chodzić. Spotkałem sie już z takim przypadkiem w Audi silniki te same co vw i koleś miał źle rozrząd ustawiony dosłownie o 1 ząbek. Zmiana i zupełnie inne auto:)szopek87 pisze:powiedz co da mu sprawdzenie rozrzadu jak bedzie mial przestawiony to autko nie odpali albo w gorszej sytuacji tlok dogoni zawor
kolego dalem swojego golfa na wymiane rozrzadu i przestawil mi o zabek i tlok walnol w zawor i musial mi mechanior na swoj koszt glowice zrobic, wolalem juz nie ryzykowac i dal mi kase i sam zrobilem wolalem wolne z roboty wziasc niz mu autko zostwaic zgielo mi dwa zawory
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
- Paweł Marek
- V.I.P.

szopek87, nie wszystkie silniki sa tak lub wcale kolizyjne jak twój. Widziałem wiele aut z przestawionym paskiem o 1-2 ząbki, palą jeżdzą tylko sa słabe i/lub mają nierówne wolne obrty
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.