alarm jak go zalaczyc

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sbozecki
Nowicjusz
Nowicjusz

alarm jak go zalaczyc

Post autor: sbozecki » ndz wrz 07, 2008 14:52

witam mam maly problem z golfem 3 bo ma alarm fabryczny to znaczy w kabinie ma czujki i diode w kokpicie pod maska sygnal do niego ale nie wiem jak go uruchomic nie mam pilota a czytalem ze alarm powinien sie zalaczyc po przekreceniu zamka w dzrzwiach kierowcy ale nic nie reguje nawet dioda nie mryga jak sprawdzic jego stan i sprawnosc jak go przetestowac prosze o pomoc znacie sie pewnie lepiej ja mam go od kilku dni dopiero

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » ndz wrz 07, 2008 15:13

fabryczny powinien sie uruchomić jesli zamykasz drzwi kluczykiem i dioda powinna być w drzwiach kierowcy

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz wrz 07, 2008 15:34

sbozecki pisze:ma czujki
jakie czujki? Ultradźwiękowe? To nie od fabrycznego. Pewnie masz fabryczny oraz dokładany do którego nie masz pilotów. Trzeba rozkminić jak to jest połączone wszystko razem.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

sbozecki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sbozecki » ndz wrz 07, 2008 17:38

dziwne bo nie ma diody w drzwiach tylko kolo ogrzewania tylnej szyby znalazlem czarne podelko pod kokpitem od strony pasazera i pod tylna kanapo wszystko tej samej firmy tak jak syrena pod maska

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » ndz wrz 07, 2008 17:45

sbozecki pisze:dziwne bo nie ma diody w drzwiach tylko kolo ogrzewania tylnej szyby znalazlem czarne podelko pod kokpitem od strony pasazera i pod tylna kanapo wszystko tej samej firmy tak jak syrena pod maska
to nie fabryczny jesli brak pilota to lipa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”