problem z elektryką świateł i kieunkowskazów w golfie mk3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

CameLeon

problem z elektryką świateł i kieunkowskazów w golfie mk3

Post autor: CameLeon » śr lis 09, 2005 22:41

witam

od niedawna mam problem ze światłem przeciwmgielnym, włączając je mam problem z działaniem kierunkowskazów (poprostu się blokują), po za tym każde naciśnięcie hamulca zapala diodę kontrolną świateł przeciwmgilenych, każde uruchomienie kierunkowskazów też powoduje lekkie zapalenie tej diody

golf III 1993 GL, silnik ABU 1.6, zamontowany alarm (może on mostkuje jakiś obwód i stąd ta reakcja), zamontowany moduł antynapadowy

pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc

pozdrawiam

Remo

Post autor: Remo » śr lis 09, 2005 23:06

Witam,
sprawdź(ew. przeczyść styki ) złącza z zespołem lamp - miałem kiedyś taki przypadek- styk doprowadzający masę był zaśniedziały- zrobiło sie wilgotno w powietrzu i słaby styk może wywoływać takie objawy.
Jedna , czy obie lampy wariują?
Przeciwmgielne masz również z przodu

-one-
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: -one- » śr lis 09, 2005 23:40

Witaj, nie napisałeś czy twoje auto jest wyposażone w hak holowniczy,jeśli tak to proszę zajmij się gniazdem gdyż przeważnie tam tkwi problem. mimo że zewnętrznie wygląda nieźle to w środku woda robi swoje. :bigok:

143@318 / 170@384 by Diagtronik

CameLeon

Post autor: CameLeon » czw lis 10, 2005 00:15

haku nie mam, halogenów z przodu nie mam, wszystko zapala się ok tylko tylko jak włącze przeciwmgilene z tyłu (jedna lampa po lewej) to blokują mi się kierunki - nie mogę ich właczyć - jakby przekaźnik dostawał jakiegoś sprzężenia

pozdro

ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: ku_bi » czw lis 10, 2005 00:50

CameLeon, przeczyś styki w tylnej lewej lampie, może są zaśniedziałe lub pordzewiałe - to powinno pomóc. ja tak samo miałem jak Ty i u mnie to pomogło

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”