Magnat Ultra 690 (Warto czy nie warto?)
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Magnat Ultra 690 (Warto czy nie warto?)
Warto się tym zainteresować czy nie. Chcę kupić koniecznie głośniki (jajka).
Tylko nie prawdzie mi kazań jak składać audio, bo to wiem i nie zamierzam się do tego dostosować :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck:
http://allegro.pl/show_item.php?item=71246927
- 70 RMS 150 W maks.;
- Częstotliwość 30-22000 Hz;
- Impedancja 4 Ohm;
- Skuteczność 91 dB;
Tylko nie prawdzie mi kazań jak składać audio, bo to wiem i nie zamierzam się do tego dostosować :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck: :green_fuck:
http://allegro.pl/show_item.php?item=71246927
- 70 RMS 150 W maks.;
- Częstotliwość 30-22000 Hz;
- Impedancja 4 Ohm;
- Skuteczność 91 dB;
W moich Pionkach też jest podobne zawieszenie
Membrana stożkowa z pianki kompozytowej IMPP o krawędziach z gumy butylowej...
jak na słońcu długo stoją to faktycznie jakość dzwięku spada ale podczas normalnej eksploatacji jest OK. A jak gdzies zostawiam na słońcu to przykrywam i tyle
Membrana stożkowa z pianki kompozytowej IMPP o krawędziach z gumy butylowej...
jak na słońcu długo stoją to faktycznie jakość dzwięku spada ale podczas normalnej eksploatacji jest OK. A jak gdzies zostawiam na słońcu to przykrywam i tyle
http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
Kubus20, Dlatego głośniki w półkę, że jak już kupiłem to tam mam dziury, a nie chce mi się wydawać 100zł na używaną półkę kiedy za 150zł moge miec już w miatę dobre głośniki. A nie zamierzam też narazie dawać subwoffera i raczej długo nie będę zamierzał go wstawiać.
A audio składa się z dwóch cykaczy oryginalnych , radia Gamma i dwóch starych jajek 6x9 alpine w półce. Czyli ogółnie gorzej się chyba nie da
A co do głośników to chodzi mi tylko o CENA = JAKOŚĆ czy to się opłaca i czy warto
A audio składa się z dwóch cykaczy oryginalnych , radia Gamma i dwóch starych jajek 6x9 alpine w półce. Czyli ogółnie gorzej się chyba nie da
A co do głośników to chodzi mi tylko o CENA = JAKOŚĆ czy to się opłaca i czy warto
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Więc zostaw tą półkę narazie w spokoju. Załóż estaw odseparowany na przód i wtedy już będziesz miał jakąś porządną scenę dżwiękową. A cykacze w desce na razie odłącz.Rafit pisze:Kubus20, Dlatego głośniki w półkę, że jak już kupiłem to tam mam dziury, a nie chce mi się wydawać 100zł na używaną półkę kiedy za 150zł moge miec już w miatę dobre głośniki. A nie zamierzam też narazie dawać subwoffera i raczej długo nie będę zamierzał go wstawiać.
Nadal nie powiedziałeś ile chcesz wydać na głośniki
Głośniki w drzwi = spory wydatek (wygłuszenie, zrobienie boczków itd)
Wydać chce mało... to nie ma być sprzęt dla audiofila. Byle by grało czysto i dawało jakiś przyjemny basik. A wydać moge koło 150zł...
Jak będę miał kase to zrobie boczki, wstawie 165mm, zrobie całą zabudowę, a narazie... to tak jak pisałem chce jaja 6x9.
miroooo a masz całą półkę obecnie, bo ja szukam półki bez dziur jak już. Może byśmy sie jakoś ugadali z wymiana
Tak wygląda moja półka obecnie. Dlatego chce 6x9
Wydać chce mało... to nie ma być sprzęt dla audiofila. Byle by grało czysto i dawało jakiś przyjemny basik. A wydać moge koło 150zł...
Jak będę miał kase to zrobie boczki, wstawie 165mm, zrobie całą zabudowę, a narazie... to tak jak pisałem chce jaja 6x9.
miroooo a masz całą półkę obecnie, bo ja szukam półki bez dziur jak już. Może byśmy sie jakoś ugadali z wymiana
Tak wygląda moja półka obecnie. Dlatego chce 6x9
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Jak się nie ma nic konkretnego do powiedzenia to się nic nie pisze, bo się tylko zawala forum i potem inni muszą godzinami czytać tony niepotrzebnych tekstów. Jakby nie można było wogóle nic nie pisać, aż się znajdzie osoba, która odpowie na pytanie: Tak lub nie opłaca się ponieważ...TUTENHAMON pisze:Ja nie pomogę w tym temacie ponieważ nie doradzam badziewia a tym samym głosników z tyłu a dodatkowo elips.
Ja się pytam czy to są dobre głośniki. Może równie dobrze będę chciał je sobie powiesić na ścianie w domu lub garażu...
Pytanie brzmi: Czy opłaca się je kupić, czy za tę cenę można wyrwać coś lepszego i jak tak to co
Wszelkie inne komentarze w tym temacie są całkowicie zbędne moim zdaniem.