Witam. Dzis wlasnie nabylem swojego pierwszego w zyciu VW. Jest to oczywiscie golf 1,9 TD. Jest tam pare rzeczy do poprawek ale najwazniejszym przy obecnej pogodzie jest naprawa nawiewu. probelm jest taki ze nawie dziala tylko na stopniu 3.Dodatkowo pokretlo od sily nawiewu jest jakby stopioone od srodka. Bardzo prosze o info co moglo byc tego przyczyna i ile mnie naprawa tego cuda wyjdzie. Jezeli ktos posiada do naprawy czesci to bardzo prosze rowniez o kontakt ze mna na pewno mi sie przyda chodzby same pokretlo
pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc z gory !
Cos z nawiewiem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ModyMentos
- Nowicjusz
Nie wiem co może byś z tym pokrętłem, ale to że chodzi tylko na 3 to nie znaczy ze to jest tego przyczyną, może to być tzw. bezpiecznik umieszczony na tak jak by cewce a ona z kolei jest niebaleko silniczka, a on jest pod tapicerką u pasażera...
Nie opuszczaj rąk w walce, życie trudnym przeciwnikiem...
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
u mnie było to samo jak kupiłem swoje auto,wyciagnąłem pokrętło i pod spodem sa blaszki,które podgiąłem(nie stykały się właśnie na 1 i na 2 biegu a na 3 wszystko byłook.) tak aby się stykały przy odpowiednim biegu pracy nawiewuzibolek pisze:probelm jest taki ze nawie dziala tylko na stopniu 3.Dodatkowo pokretlo od sily nawiewu jest jakby stopioone od srodka. Bardzo prosze o info co moglo byc tego