Pomoc w dobraniu wzmacniacza

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » ndz sie 31, 2008 14:20

a jak powinien być ustawiony (tj w jaki sposób uchwycić "ten punkt" żeby było dobrze) gain?? ja włączyłem sobie ciszę i jakieś 3/4 głośności na radiu i gain tak żeby cisza była ciszą (nie szumiało) - wyszło mi tak w 1/3 pomiędzy min a max ;) - czy może trochę przesadziłem ze ściągnięciem tego ? :)

Obrazek

Cookiemonster
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Cookiemonster » pn wrz 01, 2008 20:01

..:VoyteQ:.. pisze:a jak powinien być ustawiony (tj w jaki sposób uchwycić "ten punkt" żeby było dobrze) gain?? ja włączyłem sobie ciszę i jakieś 3/4 głośności na radiu i gain tak żeby cisza była ciszą (nie szumiało) - wyszło mi tak w 1/3 pomiędzy min a max ;) - czy może trochę przesadziłem ze ściągnięciem tego ? :)
Chwytasz najbardziej elestyczną opcję :)

Znaczy się analiza możliwości gain we wzmaku/ustawień w radiu voltarzu na wyjściu RCA(tylko dobre radia mają taką opcję )/nieokiełznane zapotrzebowanie watooffff na głośnik. Podgłaśnianie na radiu dajesz na max. , gdy na wzmaku jest gain na min. i podkręcasz gain we wzmaku do zniekształceń , ustawiając voltarz wyścia na radiu na minimalno-średnii , kombinując tak aby stosunek sygnału do szumów był minimalny ;)

Kłamca z dwumetrowymnosem !

Awatar użytkownika
Wojtek
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Wojtek » pn wrz 01, 2008 23:17

Cookiemonster czyli dłuższa zabawa - i tu pokazuje się minus "mojej zabudowy" - ciężki dostęp do wzmacniacza... zresztą nie wiem czy radia nie będę zmieniał na coś bardziej pasujące do auta (deh p6400 wyjątkowo nie pasuje do deski rozdzielczej) wiec narazie się wstrzymam z rozkręcaniem połowy auta ;)

tak na marginesie: to car audio wciąga ;) miałem tylko wymienić głośniki, potem a to wygłuszę drzwi, no to od razu dystanse, no to pasuje kable pożądne, a to może wzmacniacz - jak taki to 4 kanały od razu jakby miał być sub, teraz nad radiem myślę ;) a miałem wydać "ze 2 stówki" na audio ;)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”