rozrząd
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: rozrząd
Drogo, ale niech sie jeszcze inni wypowiedząPawel Golf II pisze:Witam
W moim niedawno zakupionym golfie mk2 po zakupie wymieniłem wszystko oprócz paska rozrządu. Mechanik za wymianę i części zażyczył sobie 300zł. Proszę o informację czy jest to cena do zaakceptowania.
pozdrawiam
Paweł
Dokładnie rok temu wymieniałem i płaciłem tak:
1. Rolka napinająca 71 PLN
2. Pasek 44,51 PLN
3. Wymiana 50 PLN
SUMA: 165,51
Volkswagen - da weiss man, was man hat.
- Kontakt:
Re: rozrząd
Pawel Golf II pisze:Witam
W moim niedawno zakupionym golfie mk2 po zakupie wymieniłem wszystko oprócz paska rozrządu. Mechanik za wymianę i części zażyczył sobie 300zł. Proszę o informację czy jest to cena do zaakceptowania.
pozdrawiam
Paweł
niebardzo rozumiem!! to co ten mechanik ciu wymienił, jeżeli wymieniał ci rozrzad to własnie powinien ci wymienic pasek bo to główny lement który sie wymienia a pompa itp to jako dodatek który też sie powinno wymienić ale razem z wymianą paska rozrządu!!!
chyba ze my nierozumiemy i kolega pisze ze my wymieniono wszystko poza ogulnie rozrzadem, filtry , oleje, świece, aparat zapłonowy, rozdzeilacz palec itp...
Mk3 GTI 16V ABF
chyba ze my nierozumiemy i kolega pisze ze my wymieniono wszystko poza ogulnie rozrzadem, filtry , oleje, świece, aparat zapłonowy, rozdzeilacz palec itp..
Dokładnie tak Igor002 , może z wyjątkiem aparatu zapłonowego i rozdzielacza . Mechanik twierdzi że trzeba też wymienić pompę bo jeżeli zostanie stara to po wymianie paska będzie przeciekała.
P.S.
Jeżeli uważacie że to drogo to może możecie polecić dobrego mechanika z okolic Sosnowca?
Dokładnie tak Igor002 , może z wyjątkiem aparatu zapłonowego i rozdzielacza . Mechanik twierdzi że trzeba też wymienić pompę bo jeżeli zostanie stara to po wymianie paska będzie przeciekała.
P.S.
Jeżeli uważacie że to drogo to może możecie polecić dobrego mechanika z okolic Sosnowca?
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
Pawel Golf II pisze:chyba ze my nierozumiemy i kolega pisze ze my wymieniono wszystko poza ogulnie rozrzadem, filtry , oleje, świece, aparat zapłonowy, rozdzeilacz palec itp..
P.S.
wyszło na moje:P
a tak poważnie to z okolic sosnowca to nieznam mechaniorów a jak na to wszystko, i zależy też jakiej firmy bo jeżeli dobrej firmy bo np same dobre przewody beru ngk to ~150zł a świece ngk to kolo 50-100 wiec mysle ze nie tak żle. no chyba ze wsadził ci np iskre itp... to wtedy grogo.
Mk3 GTI 16V ABF