Czy można przejść z półsyntetyka 5W30 na full syntetyk 5W30?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy można przejść z półsyntetyka 5W30 na full syntetyk 5W30?
Koledzy, jak w temacie - czy można tak zmienić olej?
Mechanik zalał mi niedawno Mobilem SuperFE Special 5W30, na butelce którego pisze że to półsyntetyk! Mi się ten olej nie za bardzo widzi. Nawet nie spełnia wymogów ACEA A2!
Czy po 3000 km na takim oleju mogę spokojnie wrócić na Castrola 5W30 w pełnym syntetyku?
Poradźcie proszę!
Pozdrawiam
ps. Pisałem o tym w moim temacie o problemach z braniem oleju i tam tez zadałem to pytanie, ale nie wiem czemu, edytując swój ostatni post w wątku, temat nie wskakuje do góry
Dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy wątek.
Mechanik zalał mi niedawno Mobilem SuperFE Special 5W30, na butelce którego pisze że to półsyntetyk! Mi się ten olej nie za bardzo widzi. Nawet nie spełnia wymogów ACEA A2!
Czy po 3000 km na takim oleju mogę spokojnie wrócić na Castrola 5W30 w pełnym syntetyku?
Poradźcie proszę!
Pozdrawiam
ps. Pisałem o tym w moim temacie o problemach z braniem oleju i tam tez zadałem to pytanie, ale nie wiem czemu, edytując swój ostatni post w wątku, temat nie wskakuje do góry
Dlatego pozwoliłem sobie założyć nowy wątek.
od nowosci powinien byc zalany semi-syntetic 15W40/10W40 i a nie jakis syntetyki
co ty myslisz ze jak zalejesz drozszy olej to ci auto bedzie lepiej jeździc?
co ty myslisz ze jak zalejesz drozszy olej to ci auto bedzie lepiej jeździc?
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 16:47 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- boges74
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kolego półsyntetyk ma norme 10w wszystkie 0w oraz 5w to syntetyki a 15 w i wyżej to oleje mineralne oleje o tych samych normach mozna bez problemu mieszać_robert_s pisze:Mobilem SuperFE Special 5W30, na butelce którego pisze że to półsyntetyk
[ Dodano: Sob Sie 30, 2008 17:12 ]
Jak juz pisałem 10w40 to półsyntetyk a 15w40 to olej moneralny, a takim nigdy nie zalewa sie nowych samochodówFahoo pisze:od nowosci powinien byc zalany semi-syntetic 15W40/10W4
proszeboges74 pisze:Kolego półsyntetyk ma norme 10w wszystkie 0w oraz 5w to syntetyki a 15 w i wyżej to oleje mineralne oleje o tych samych normach mozna bez problemu mieszać_robert_s pisze:Mobilem SuperFE Special 5W30, na butelce którego pisze że to półsyntetyk
to jest kompletna bzdura
chyba nie znasz sie na olejach
razde troszke poczytac
ale niestety tak sie juz przyjelo u nas Polakow ze jak jest 15w toj est min,jak 10w to polsynt,a jak 5w to synt i koniec
ech
www.cultstyle.pl
- boges74
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kolego dwa lata pracuje w sklepie hurtowni motoryzacyjnej codziennie sprzedaje mase oolejów!!!!!! http://www.autokacik.pl/oleje/oleje.html MASZ i poczytaj sobie dokształć się
kolego,musze cie zmartwic
dwa lata pracowalem w hurtowni smarow i olejow handlujac nimi ,wiec prosze cie
widac ze u ciebie hadluje sie tylko zwyklymi olejami wiec z tad ta nie wiedza,a moze i nie
ale nie mam zamiaru dyskutowac na ten temat
no ale jak ty doradzasz tak klientom to nie dziwie sie ze samochody biora olej i ciekna wszedzie gdzie sie da
pozdrawiam
dwa lata pracowalem w hurtowni smarow i olejow handlujac nimi ,wiec prosze cie
widac ze u ciebie hadluje sie tylko zwyklymi olejami wiec z tad ta nie wiedza,a moze i nie
ale nie mam zamiaru dyskutowac na ten temat
no ale jak ty doradzasz tak klientom to nie dziwie sie ze samochody biora olej i ciekna wszedzie gdzie sie da
pozdrawiam
www.cultstyle.pl
- boges74
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
No pewnie i zwykłymi Shell, Castrol, Fuchs, Liqui Moly, Mobil, Orlen, Lotos.KLASSIK pisze:dwa lata pracowalem w hurtowni smarow i olejow handlujac nimi ,wiec prosze cie
A wracając do twojej poprzedniej wypowiedzi to podaj przykład oleju 15w półsyntetycznego, jakiegokolwiek nawet robionego w Tajlandii!
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
proszę bardzoboges74 pisze:A wracając do twojej poprzedniej wypowiedzi to podaj przykład oleju 15w półsyntetycznego, jakiegokolwiek nawet robionego w Tajlandii!
http://www.skapiec.pl/site/cat/2110/comp/282365
zatkao kakao?
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 17:56 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.