Warto ???????
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Warto ???????
Potrzebuję trochę basu w moim mk 3, nie jestem audiofilem chcę po prostu aby przyjemnie stukało zastanawiam się nad takim wynalazkiem
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70500321
Czy warto ? czy czy czekać i zbierać na coś lepszego ?
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=70500321
Czy warto ? czy czy czekać i zbierać na coś lepszego ?
A ja powiem: daj se spokój
Zakup tej skrzyni to rzeczywiście oznaka ze nie zależy ci na jakosci dzwięku a na łupance.
QT (Qts) jest wysoki, jesli jest to parametr dla głosnika (bo moze też opisywać dobroć całości głosnik-obudowa) sugeruje prace w obidowie zamkniętej. A ta na zdjęciu jest otwarta (bass reflex) albo konstruktor (producent) nie zna tej prostej reguły, albo produkuje głosniki z tak duzym rozrzutem parametrów ze in tak nie ma to zadnego znaczenia.
Osobiście wolałbym jakiś 20 cm wmarkowy woofer napedzany niewielkim wzmakiem
Pozdrawiam
Zakup tej skrzyni to rzeczywiście oznaka ze nie zależy ci na jakosci dzwięku a na łupance.
QT (Qts) jest wysoki, jesli jest to parametr dla głosnika (bo moze też opisywać dobroć całości głosnik-obudowa) sugeruje prace w obidowie zamkniętej. A ta na zdjęciu jest otwarta (bass reflex) albo konstruktor (producent) nie zna tej prostej reguły, albo produkuje głosniki z tak duzym rozrzutem parametrów ze in tak nie ma to zadnego znaczenia.
Pozdrawiam
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Bardzo trafna uwaga. Obudowa jest raczej niedostosowana do głośnika.ditomek pisze:A ja powiem: daj se spokój
Pozdrawiam
A jeśli zależy Ci tylko na łupance to Ci nie pomogę.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Nie zagra, a wiesz dlaczego? Dlatego, że ta skrzynka nie jest obliczona pod głośnik.W aukcji gość nie podaje litrażu skrzyni, a patrząc na jego inne aukcje wychodzi, że ładuje w taką samą skrzynkę JL10W0. Porażka moim zdaniem. Wolałbym kupić głośnik i samemu obliczyć i zbudować sobie skrzynkę.
Po pierwsze odpowiedz na pytania ditomka.
Po drugie napisz w jakiej kasie chcesz sie zmiescic z subem i wzmakiem?
już lepiej (droższy i markowy głosnik)
Zastanwaia mnie dlaczego "upierasz" sie przy 12 calach.
Tak jak pisał kubus20 skrzynka wydaje sie nie być od tego głosnika (moim zdaniem potrzebna jest ciut większa jeśli zalezy Ci na zejsciu.
Ale w takich rozmiarach i przy obudowie zamkniętej można uzyskac dobrą kontrolę (koszten zejscia rzecz jasna). Oczywiście w granicach jakie zapewnia duża, 12 calowa membrana.
Dlaczego autor tego wątku boi sie podzielić sie a nami swoimi preferencjami brzmieniowymi?
Tylko link z allegro.
Czyżby nie było nic do powiedzenia/napisania.
Pozdrawiam
Zastanwaia mnie dlaczego "upierasz" sie przy 12 calach.
Tak jak pisał kubus20 skrzynka wydaje sie nie być od tego głosnika (moim zdaniem potrzebna jest ciut większa jeśli zalezy Ci na zejsciu.
Ale w takich rozmiarach i przy obudowie zamkniętej można uzyskac dobrą kontrolę (koszten zejscia rzecz jasna). Oczywiście w granicach jakie zapewnia duża, 12 calowa membrana.
Dlaczego autor tego wątku boi sie podzielić sie a nami swoimi preferencjami brzmieniowymi?
Tylko link z allegro.
Czyżby nie było nic do powiedzenia/napisania.
Pozdrawiam
Moim zdaniem majac 900zł kupujesz jakis uzywany 4 kanałowy wzmachol a za resztę jakas tania skrzynke z dobrym głośnikiem.
Mam coś takiego w miarę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=218186#218186
Mam coś takiego w miarę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=218186#218186
Klik! Klik! www.golf4.fotolog.pl