Nie chce odpalac, obroty spadaja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalac, obroty spadaja
Mam problem z moim golfem III GT 1.8 benzyna/gaz ostatnimi czasy nie zawsze chce odpalić a jak już odpali to idzie ale jak się nagrzeje to mu obroty spadają z 1000 na 800 a potem 700 i więcej pali. Czasami się zdarza ze jak go zgaszę i będę chciał odpalić po 6 minutach to nie chce odpalić albo odpali na malutkich obrotach i muszę pedał gazu wciskać by nie zgasł. W kwietniu był gaz wkładany i kable i świece wymieniane. Nie wiem co może być pali tak z z 2 litry więcej na 100 km.
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 21:26 przez akhkharu, łącznie zmieniany 1 raz.
hmm nawet mialem dawac podobny temat.... bo ja tez mam podobnie tylko ze u mnie normalnie pali, instalka 2 generacji a problem taki ze jak zgasze samochod i chce zapalic za ok 1-2 min to musze krecic z 5 sekund zanim zapali (zapala na benzynie) a jak odpali to czasami ma niskie obroty ok 400-600 i musze depnac gaz... gdy auto dluzej postoi oraz w innych sytuacjach pali normalnie... za tydzien mam jechac na przeglad gazu do gazownika(miesiac temu zakladany) to bede wiedzial dlaczego tak...
chyba ze ktos teraz pomoze
chyba ze ktos teraz pomoze
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 14:38 przez matuzi, łącznie zmieniany 1 raz.
ja też mam podobną sytuację. jakies dwa miesiace temu spalil mi 20 litrów gazu na 100km. pojechałem do gazownika to mi tylko wyregulował i spalał juz w miare okolo 10 litrów. Kilka dni temu podczas jazdy gdy wcisakm gaz aby np wyprzedzić zaczyna szarpac i sie wolniej zbiera. podejrzewam ze mam walnięty parownik bo na benzynia tak nie robi. W Twoim przypadku może wystarczy tylko regulacja gazu bo moze dostaje złą mieszankę.