Jetta 1.6 TD cykanie silnika gdy rozgrzany
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Jetta 1.6 TD cykanie silnika gdy rozgrzany
Witam serdecznie,
Od dłuższego czasu mam problem z cykającym silnikiem. Samochód to Jetta MK2 1.6 TD motor JR.Ostatnio zmieniałem w niej zawory ,popychacze i wtryskiwacze.....niestety cykanie nie ustąpiło Jest wyraźnie słyszalne gdy samochód się rozgrzeje...gdy jest zimny nie słychać tak mocno....potrafi tez czasami przestać cykać,po czym gdy przejadę trochę szybciej znowu się zaczyna.Może ten mechanior od głowicy coś pokombinował nie tak.Mam jeszcze w planach zmienić pompę wody...może ona już nie wyrabia??
Proszę Szanownych Forumowiczów o wskazówki co może być nie tak...bo mi się już powoli pomysły wyczerpują
Serdecznie Pozdrawiam
Paweł
Od dłuższego czasu mam problem z cykającym silnikiem. Samochód to Jetta MK2 1.6 TD motor JR.Ostatnio zmieniałem w niej zawory ,popychacze i wtryskiwacze.....niestety cykanie nie ustąpiło Jest wyraźnie słyszalne gdy samochód się rozgrzeje...gdy jest zimny nie słychać tak mocno....potrafi tez czasami przestać cykać,po czym gdy przejadę trochę szybciej znowu się zaczyna.Może ten mechanior od głowicy coś pokombinował nie tak.Mam jeszcze w planach zmienić pompę wody...może ona już nie wyrabia??
Proszę Szanownych Forumowiczów o wskazówki co może być nie tak...bo mi się już powoli pomysły wyczerpują
Serdecznie Pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 12:46 przez grzegoooorz, łącznie zmieniany 1 raz.
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
tede TD, Pabianice rzadza hehe Kiedys tak ale to jak naprawie swoja fure i ja lekko przerobie moze bo jak narazie to mam 2 tygodnie i troche do zrobienia jest No a wracajac do tematu to cykanie mnie denerwuje i musze to jak najszybciej zrobic Wspomagania brak
Ostatnio zmieniony sob sie 30, 2008 23:57 przez skibszczok, łącznie zmieniany 2 razy.
Mam problemy z powiadomieniami o odpowiedzi jak coś.
- Lukas-182
- Sprzedawca
- Kontakt:
Pewnie mechanior przed założeniem nowych szklanek ich nie napełnił olejem i będzie cykać puki szklanki się nie nabija olejem, jeśli nie zrobił tego mechanik to i tak szklanki po krótkim czasie same się wypełnią olejem i cykanie powinno przestać, u ciebie prawdopodobnie są juz wytarte gniazda szklanek i one nie trzymają oleju po zgaszeniu silnika i po ponownym odpaleniu znów się muszą napełniać, wystarczy, że jedna się nie napełni to będzie cykać...
Ja w sowim czasie także miałem problem z cykającym silniczkiem, zwłaszcza jak się porządnie rozgrzał, cykanie ustąpiło jak zalałem inny olej, bardzo dobry olej i jak ręka odjął
Ja w sowim czasie także miałem problem z cykającym silniczkiem, zwłaszcza jak się porządnie rozgrzał, cykanie ustąpiło jak zalałem inny olej, bardzo dobry olej i jak ręka odjął
- skibszczok
- Użytkownik
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Lukas-182 pisze:cykanie ustąpiło jak zalałem inny olej, bardzo dobry olej i jak ręka odjął
Jak można wiedzieć jaki olej zalałeś ?? Ja obecnie mam Castrol GTD 10W40
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2008 12:22 przez grzegoooorz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz