Fajny temacik odnosnie 1.3 uznanego za woła ktory "niejedzie" ja tam nienarzekam na dynamike ( mam 1.3 2G ze skrzynia 4biegowa) no moze troche teraz bo zapodałem felgi 15/7J wiec faktycznie go troche zmulilo ale fajnie wyglada ( jezdzi w trybie LAns teraz

) ale gdy zaloze 13 to istny szatan

( kiedys tez myslalem ze 1.3 to muł i chcialem koniecznie zmienic ten wołowaty silnik bo zdawalo mi sie ze nieda sie wyprzedzac na trasie i wogole, jak ktos tak mysli to niech sie nauczy jezdzic bo mozna tym posmigac tylko trzeba umieć

) ale wracajac do tematu to ja bym mimo wszystko niebyl tak bardzo przekonany do swapa przy ogranicznym budrzecie a dla czego? bo jak sie kupuje uzywany silnik wiekowy z przebiegiem ponad 200 000 to trzeba sie liczyc z tym ze trzeba go troche poremontowac czasem bardziej czasem mniej a tutaj kolega wie co ma, ok 1,3 to niejest potwor z zalozenia to oszczedna wersja miejska ale kto powiedzial ze niemoze byc sportowa troche?:) No moze i moze tylko ile wytrzyma i jaki ma przebieg ( obecnie bardzo orientacyjny stan licznika) bo wg. mnie bzdura jest fakt ze "przebieg" jest niewazny. Jak masz tam nalatane ponad 250 000 to nawet sie nie zastanawiaj tylko wywalaj ten silnik i wkladaj jakis mlodszy jak masz tam jakis przyzwoity przebieg to mozesz cos działać. Ja sam sie kiedys zastanawialem odnosnie silnika swojego czyby go nie podmodzic troche i w sumie dalej niewiem ale chyba skłaniał bym sie ku swapowi tez na 1.3 ale G40 ;] lekki silnik i mozna go podkrecic fajnie i bedziesz sie naprawde szybko poruszać. A co do modów i paliwa to jak chcesz jezdzic szybko to licz sie ze spalaniem, jak chcesz zeby malo palil to kup sobie skuter czy cos. A co do 1.3 to tez potrafia zadziwić
Gobo90 jak pierwszy raz jechal ze mna moim 1.3 to niemogl uwiezyc ze to tak idzie. VR to to niejest ale troche autek mozna powkurzac ;P Tak czy inaczej ja Ci w modach 1.3 bede kibicować i z tego co wiem to z gaznika sie wiecej da wyciagnac niz z wtrysku wiec moze nad tym pomysl i powodzenia. poza tym lepsze dobrze utrzymane 1.3 niz zajechane GTI bo nieoszukujmy sie takie tez sie zdarzaja niestety coraz czesciej ((