Samochod na postoju gubi obroty i gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Samochod na postoju gubi obroty i gasnie
Witam na forum jestem nowy niedawno zakupiłem golfika4 1,4 16v i mam z nim mały problem.Samochod na postoju gubi obroty i gasnie,podczas jazdy wszystko jest ok .Moze mieliscie z tym stycznosc i naprowadzicie mnie troche czego i gdzie szukac.Z gory dzieki
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 11:12 przez maniek byQ, łącznie zmieniany 2 razy.
- marcin-noe
- Nowicjusz
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Restart komputera proponuje czyli odlaczyć kleme + na 30 min najlepiej na noc silnik musi byc calkiem zimny , potem zal bez dodawania gazu musi sobie tak chodzic az wentylator sie zał , daj znać co będzie dalej.
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgadzam się. Błędy rejestrowane są w pamięci EEPROM. Wyłączenie zasilania nic nie daje. Nastawy podstawowe przepustnicy można przeprowadzić tylko gdy nie ma błędów za pomocą interfejsu lub (podobno) poprzez odłączenie AkkuFahoo pisze:yyyy I don`t think so
the engine control module fault memory can only be accessed and erased using diagnostig equipment
Tak czy siak warto zacząć od czyszczenia przepustnicy. Szukajka naprowadzi Cię na (foto)poradę jak tego dokonać.
majki
-
- Nowicjusz