problem ze skrzynia biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mariusss22
Nowicjusz
Nowicjusz

problem ze skrzynia biegów

Post autor: mariusss22 » śr sie 27, 2008 17:54

witam.. wrzuciłem dzis wsteczny... cofnełem... i nie moge wrzucic pierwszego biegu.. gdy po kilku miniutach walki ze szkrzynia udało sie (co ciekawe niektóre biegi wchodziły ciezko inne lekko ale po chwili zabawy nią ,skrzynia znow pracowała ok biegi od 1-5 ) ale gdy znow wrzuciłem wsteczny stalo sie to samo biegi od 2-5 i wsteczny chodzlo spoko a jedyna znow lipa.. i tak wkolo jak wchodzi wsteczny i reszta biegów to nie wchodzi pierwszy.. i odwrotnie.. kurde troche to zagmatwane ale chyba wiadomo o co chodzi.. moze wie ktos o co kaman.. :/ ?
Ostatnio zmieniony śr sie 27, 2008 17:55 przez mariusss22, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » śr sie 27, 2008 18:01

Masz przesówki od biegów wyrobione i krzywo chodzą, ale najpierw wyjmij ze skrzyni wybierak cały. Wystarczy auto zostawić na luzie i zdjąć z tyłu skrzyni wajhe wybieraka, przykręconą na klucz 13. Potem odkręcasz tą dużą nakrętkę ze znaczkiem VW co jest z przodu skrzyni i już masz wybierak na wierzchu. Na górze skrzyni masz też ogranicznik wybieraka, który musisz odkręcić. Potem wysuwasz wybierak i patrzysz w jakim jest stanie. Zazwyczaj wybieraki bardo rdzewieją i się wyrabiają strasznie, a z ich szczątków niszczą się synchronizatory i tak w kółko. Jeżeli wybierak masz idealny to szukaj skrzyni. Naprawa jest nie opłacalna.

mariusss22
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mariusss22 » śr sie 27, 2008 18:31

dzieki za pomoc.. kurde to juz 2 skrzynia która najprawdopobobniej bede musiał wymienic.. w tym roku.. pech to pech.. :/

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”