Zepsuty pas bezpieczeństwa w 3D strona kierowcy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
bamber
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Zepsuty pas bezpieczeństwa w 3D strona kierowcy

Post autor: bamber » pn sie 25, 2008 12:11

Witam koledzy,
Gdzien na forum, jakiś czas temu, znalalem info, ze jesli pasy bezpieczenstwa zwijaja sie słabo to mozna to naprawic ;) W weekend zdarzylo mi sie, ze cos robilem w golfiku no i pomyslalem, ze pas poprawie :) nie pamietalem jak ale mowie wyjme to zobacze.. no i wyjalem pas = wykrecilem zwijak itd... no i popatrzylem, ze nie ma tu co podkrecic by naciagnac ta spirale.. wiec chcialem rozebrac boczek=obudowe tego pasa.. no i .. podczas zdejmowania pokrywki.. spirala zrobila bzbzbzbzbz i sie rozwinela ;) i teraz mam taki probelm, ze .. w srodku jest taki maly wałek szescioboczny, koloru zielonego.. no i to mi gdzies wystrzelilo i nie moge znalezc.. i tutaj moje pytanko = czy ma ktos taką czesc i sprzedalby mi? :) Lub powiedzcie w ogole czy da sie to naprawic?? Lub moze czy jak kupie drugi pas od mk3 to moge sama spirale przelozyc bez wykrecania calego pasa mojego??

Aha.. i mam jeszcze takie pytanko.. chodzi o to by te pasy zwijały sie ok juz.. i pomyslalem, ze moze kupie od mk4 by byly nowsze itd.. beda pasowy?? Robil ktos taki swapik? :)
Czekan na jakies porady, pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn sie 25, 2008 13:37 przez bamber, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: norek111 » pn sie 25, 2008 12:27

pas kup sprawny nic nie kombinuj

[ Dodano: 25 Sie 2008 12:30 ]
od mk4 niewiem czy klamra podejdzie

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sie 25, 2008 15:32

jak już kupisz cały pas to go załóż. Na drugi raz jak kręcisz tą pokrywką to nie możesz jej odsuwać przy tym od mechanizmu, wtedy się uda obrócić ze trzy razy i będzie ok.
Sprawdź dokładnie, czy któreś z kabli co tam idą koło pasa (od krańcówek, od wiązki dzwrziowej nie ocierają o pas bo mogą go blokować, to samo plastyki od regulacji wysokości.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
bamber
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bamber » pn sie 25, 2008 16:24

Oj nie da sie poprawic tej sprezyny? :(
ale jak tam w ogole sie reguluje te pasy.. bo u mnie to bylo tak zrobione, ze niedalo sie krecic pokrywkami.. dlatego jak sie dorwalem to rozwalilem :( mozecie jakos podpowiedziec? Bo jak kupie i okaze sie znowu, ze slabo sie zwija to ... to lipa bedzie

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn sie 25, 2008 18:29

bamber pisze:Oj nie da sie poprawic tej sprezyny?
ale jak tam w ogole sie reguluje te pasy.. bo u mnie to bylo tak zrobione, ze niedalo sie krecic pokrywkami..
no przecież napisałem da się. Pokrywka jest mocowana na zatopione plastykowe kołeczki, trzeba je zerwać jak najostrożniej żeby coś z kołeczków zostało, potem trochę sie pomęczyć, kręcić pokrywką naciągając sprężynę. I jak napisałem - jeśli przy tym oduniesz pokrywkę za dużo spręzyna wypada i masz kręcenie od nowa :)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
bamber
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bamber » pn sie 25, 2008 19:21

Ok koledzy, wszystko juz jasne :) wiem co i jak, teraz tylko załatwić pas i jakos bedzie :)
Dzieki i pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”