Witam koledzy,
Gdzien na forum, jakiś czas temu, znalalem info, ze jesli pasy bezpieczenstwa zwijaja sie słabo to mozna to naprawic

W weekend zdarzylo mi sie, ze cos robilem w golfiku no i pomyslalem, ze pas poprawie

nie pamietalem jak ale mowie wyjme to zobacze.. no i wyjalem pas = wykrecilem zwijak itd... no i popatrzylem, ze nie ma tu co podkrecic by naciagnac ta spirale.. wiec chcialem rozebrac boczek=obudowe tego pasa.. no i .. podczas zdejmowania pokrywki.. spirala zrobila bzbzbzbzbz i sie rozwinela

i teraz mam taki probelm, ze .. w srodku jest taki maly wałek szescioboczny, koloru zielonego.. no i to mi gdzies wystrzelilo i nie moge znalezc.. i tutaj moje pytanko = czy ma ktos taką czesc i sprzedalby mi?

Lub powiedzcie w ogole czy da sie to naprawic?? Lub moze czy jak kupie drugi pas od mk3 to moge sama spirale przelozyc bez wykrecania calego pasa mojego??
Aha.. i mam jeszcze takie pytanko.. chodzi o to by te pasy zwijały sie ok juz.. i pomyslalem, ze moze kupie od mk4 by byly nowsze itd.. beda pasowy?? Robil ktos taki swapik?

Czekan na jakies porady, pozdrawiam