problem ze świecami żarowymi w MK3 1,9TD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem ze świecami żarowymi w MK3 1,9TD
Cześć !!!
Mam taki problem jest od zawsze od kiedy go kupiłem. Zawsze jak przekręcam stacyjke za pierwszym razem (zimny silnik) to kontrolka świec się nie świeci za drugim zawsze zaświecą i słyszę jak puka przekaźnik. Co jest powodem że zawsze za drugim razem ??
dziękuję
pozdrawiam
Mam taki problem jest od zawsze od kiedy go kupiłem. Zawsze jak przekręcam stacyjke za pierwszym razem (zimny silnik) to kontrolka świec się nie świeci za drugim zawsze zaświecą i słyszę jak puka przekaźnik. Co jest powodem że zawsze za drugim razem ??
dziękuję
pozdrawiam
Seba
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Grzanie świec w 1.9 TD
Silniki 1.9TD AAZ maja taki bajer że po otwarciu drzwi kierowcy i ich zamknięciu zostaje włączone grzanie świec. Dlatego zanim włożysz kluczyk do stacyjki i przekręcisz go świece już są podgrzane. Jeśli otworzysz drzwi, zamkniesz je a następnie znów otworzysz to ten automat przestaje działać.
Silniki 1.9TD AAZ maja taki bajer że po otwarciu drzwi kierowcy ...
No to jutro to przetestuje !! jak to na prawdę tak jest to będę w końcu usatysfakcjowany bo to mnie zawsze drażniło co z TYM jest )) !!!!
Wejdę dzwiami pasażera i oszukam ten bajer !!!
dzięki
[ Dodano: Sro Lis 09, 2005 07:34 ]
cześć !!!
Wielkie dzięki Jantar !!! Przetestowałem i to działa !!! wchodząc do samochodu od strony pasażera świece się zapalają już za pierwszym razem !!!! czyli jest jakiś czujnik który je podgrzewa jak się otworzy dzwi kierowcy !!
No to jutro to przetestuje !! jak to na prawdę tak jest to będę w końcu usatysfakcjowany bo to mnie zawsze drażniło co z TYM jest )) !!!!
Wejdę dzwiami pasażera i oszukam ten bajer !!!
dzięki
[ Dodano: Sro Lis 09, 2005 07:34 ]
cześć !!!
Wielkie dzięki Jantar !!! Przetestowałem i to działa !!! wchodząc do samochodu od strony pasażera świece się zapalają już za pierwszym razem !!!! czyli jest jakiś czujnik który je podgrzewa jak się otworzy dzwi kierowcy !!
Seba
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt:
Nooo chyle czoła za bardzo cenną informacje i serdecznie dziękujejantar pisze:Silniki 1.9TD AAZ maja taki bajer że po otwarciu drzwi kierowcy i ich zamknięciu zostaje włączone grzanie świec. Dlatego zanim włożysz kluczyk do stacyjki i przekręcisz go świece już są podgrzane. Jeśli otworzysz drzwi, zamkniesz je a następnie znów otworzysz to ten automat przestaje działać.
tez bym na to nie wpadl!
- dzikusek99
- Użytkownik
- Kontakt: