[Corrado 9A] szarpie, muli na rozgrzanym.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Marcin SoYa

[Corrado 9A] szarpie, muli na rozgrzanym.

Post autor: Marcin SoYa » sob sie 23, 2008 00:46

Witam.
Mam problem z silnikiem 9A, otóż na rozgrzanym silniku(olej powyżej 100* i temp cieczy chłodzącej powyżej 90*) silnik zaczyna szarpać, mulić, traci MOC . . . na rozgranym do 50 * jest wszystko idealnie . . . zmieniłem już termo włącznik w chłodnicy, który załącza wiatrak od niższych temperatur, dzieje się tak głównie w upały . . . co może być tego przyczyną ? raczej wykluczam sonde lambda i stawiam na pompe paliwa, którą już dawno zdiagnozowaną do wymiany, ale czy jej praca zależy od temperatury, czy to jakiś czujnik nawalił ?
Ostatnio zmieniony sob sie 23, 2008 11:15 przez Marcin SoYa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
szopek87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: szopek87 » ndz sie 24, 2008 10:36

kolego pompa paliwa jak masz 50 stopni to dzila na ssaniu i daje wieksza ilosc paliwa i autko tego nie odczuje a po zlapaniu wiekszej temperatury zmniejsza ilosc paliwa pompa paliwa jak popracuje troche to moze wytwarzac mniejsze cisnienie najlepiej sprawdz ja odkrecisz i ja obejrzysz moze to brud zawalil to sitko co w niej jest sprawdz na zimnym silniku jak paliwo wraca do zbiornika a potem na cieplym silniku i ogadniesz czy jest duza roznica u mnie na rozgrzanym silniku wcale nie wracalo paliwo i byla prosta diagnoza wina pompy paliwa

nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”