Felgi BBS - można załżyć taką felgę ??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Felgi BBS - można załżyć taką felgę ??
Felgi są proste nie mają bicia itp. - jest jedna rzecz która mnie niepokoi ---> FOTO
Jedna z felg ma trochę rozbite otwory pod śruby mocujące - i w sumie na tej feldze to dwa są lekko rozbite, a dwa sa OK -- jakby ktoś jeździl na przykręconych tylko 2 śrubach.
Można na takim czymś jeździć jak przykręce normalnie nowymi czterema śrubami ??
Widać to na FOTO
POZDROOOOO.....
Jedna z felg ma trochę rozbite otwory pod śruby mocujące - i w sumie na tej feldze to dwa są lekko rozbite, a dwa sa OK -- jakby ktoś jeździl na przykręconych tylko 2 śrubach.
Można na takim czymś jeździć jak przykręce normalnie nowymi czterema śrubami ??
Widać to na FOTO
POZDROOOOO.....
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Dawca_Nerek
- Forum Master
Nie powinno być z tym problemu bo śruba opiera się na stożku. Spokojnie możesz zastosować nowe śruby! Według foto to tylko jeden otwór jest rozbity najmocniej więc zawsze tą szpilke dociągaj na końcu
Czasem na trasie spotykam prawdziwych szaleńców...
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasem naprawdę ciężko ich wyprzedzić...
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam nadziję że będzie OK
Przy najbliższej okazji doprowadzić je muszę do porządku.
ile mogą kosztować nowe śruby do takich alusów za szt. ??
ile mogą kosztować nowe śruby do takich alusów za szt. ??
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Odnośnie śrub
Czy długość jest taka sama jak w przypadku felg stalowych ??
Nie wiem jeszcze jaka powinna być ich długość
Może ktoś ma BBS takie i powie jaka długość jest śrubek...
Będe wdzięczny..
Pozdrooo...
Nie wiem jeszcze jaka powinna być ich długość
Może ktoś ma BBS takie i powie jaka długość jest śrubek...
Będe wdzięczny..
Pozdrooo...
- lisisko
- Nowicjusz
- Kontakt:
W przypadku alusów mogą być trochę dłuższe. Można to zmierzyć w następujący sposób:
1. Wykręć jedną szpilkę.
2. Wsadź ją w otwór w stalowej feldze (np. pd zapasu) i zmierz suwniarką odległość, czyli długość szpilki od wewnętrznej strony felgi.
3. Następnie powtórz tą operację w feldze aluminiowej.
4. O ile mniej wystawać będzie szpilka, o tyle dłuższe szpilki musisz kupić.
5. Upewnij się czy otwory w feldze przystosowane są do szpilek stożkowych, czy kulistych. Podejżewam że to będzie ta druga opcja.
Można podjechać na wulkanizację i zapytać się o szpilki i na miejscu dopasować pod czujnym okiem fachowca. Jednak ceny szpilek na wulkanizacji i w sklepie mogą się różnić i to znacznie. Mam nadzieje że pomogłem. pozdrawiam
1. Wykręć jedną szpilkę.
2. Wsadź ją w otwór w stalowej feldze (np. pd zapasu) i zmierz suwniarką odległość, czyli długość szpilki od wewnętrznej strony felgi.
3. Następnie powtórz tą operację w feldze aluminiowej.
4. O ile mniej wystawać będzie szpilka, o tyle dłuższe szpilki musisz kupić.
5. Upewnij się czy otwory w feldze przystosowane są do szpilek stożkowych, czy kulistych. Podejżewam że to będzie ta druga opcja.
Można podjechać na wulkanizację i zapytać się o szpilki i na miejscu dopasować pod czujnym okiem fachowca. Jednak ceny szpilek na wulkanizacji i w sklepie mogą się różnić i to znacznie. Mam nadzieje że pomogłem. pozdrawiam
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Yasne że pomogłeś :)
A ja poprostu nie myślę i tyle - faktycznie pomysł jest konkretny i nic nie trzeba szukać
. Czasza jest kulista - w przypadku VW - wszystkie maja czaszę kulistą FI 25,6[mm]
Pozdroooo.
. Czasza jest kulista - w przypadku VW - wszystkie maja czaszę kulistą FI 25,6[mm]
Pozdroooo.