Migajaca kontrolka układu chlodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Migajaca kontrolka układu chlodzenia
Witam! Zauwazyłem ze jak wjade w jakas dziure to miga mi kontrolka od układu chłodzenia (tzn 5 migniec i koniec). Wiem ze po właczeniu stacyjki ma migac, bo wtedy sprawda ukł. chłodzia, no i tak sie u mnie dzieje. Płyn mam, auto sie nie grzeje. Czy tak powinno byc i dlaczego tak jest?
Dzieki!!
Dzieki!!
Ostatnio zmieniony pn maja 26, 2008 21:33 przez Siara, łącznie zmieniany 1 raz.
temperatura wody jest na grubym wężu wychodzącym z głowicy, ni i drugi czujnik powinien być na zbiorniczku wyrównawczym, i zapala kontrolke jak jest mało płynu. to prawdopodobnie ten bedzie sprawcą. no i posprawdzaj też kable bo może coś nie łączy
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ta kontrolka na srodku skali od temperatury chłodziwa to od poziomu plynu i bodajze tez od za wysokiej temp tego plynu,
W kazdym, razie jak mowisz ze po przejechaniu przez dziure tak masz to moze masz troszke za malo plynu splywa z czujnika na cwile od kolysania i miga przez chwile, mozje przypuszczenia pozdro ajt
W kazdym, razie jak mowisz ze po przejechaniu przez dziure tak masz to moze masz troszke za malo plynu splywa z czujnika na cwile od kolysania i miga przez chwile, mozje przypuszczenia pozdro ajt
Mam ten sam problem z kontrolką czujnik wymianiłem ale to nic nie daje to juz tak jest
dowiadywałem sie zreszta jak pukne w deske tez sie zapala to cos z elektryka , tak mi sie wydaje . A czujnik kosztuje 17 zl + oring 1.5 zl bynajmniej w Łodzi.
dowiadywałem sie zreszta jak pukne w deske tez sie zapala to cos z elektryka , tak mi sie wydaje . A czujnik kosztuje 17 zl + oring 1.5 zl bynajmniej w Łodzi.
lubie wiedziec co mam i czym jadę
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
GG 6546710
GOLFIK MK III 1.8 ADZ + LPG
Passata B5 1.6 AHL+LPG
dwa czujniki sa na plastikowym króccu(trojnik) ktory wychodzi z glowicy. z trojnika weze wychodza do goru do chlodnicy,drugi do pompy wodnej i trzeci do chlodnicy oleju oraz sa dwa czujniki w tym calym kroccu sprawdz oba czujniki.
sprzedam mk2 1,6 td ---------> 696-494-279
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=56922