Problemy z jazdą w moim Vento-gaśnie i nie chce zapalić !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

DKwiatkowski

Problemy z jazdą w moim Vento-gaśnie i nie chce zapalić !!!

Post autor: DKwiatkowski » ndz lis 06, 2005 17:35

Proszę pomóżcie jeżeli coś wiecie na ten temat lub mieliście podobny problem:
W moim Vento 94' silnik 2.0 typ 2E od pewnego czasu dzieje sie cos dziwnego. Na początku po zgaszeniu silnika i ponownym rozruchu po kilku minutach nie chciał palić i musiałem czekać jakieś 30 minut po czym działał normalnie. Ale ostatnio do tego doszło nagminne gasnięcie po nawet 3 km jazdy. Gasł jakby nie miał iskry /a moze paliwa?/. Ale dziś na dobre padł i odpaliłem go dopiero po 2 godzinach. Mimo to jechałem do domu i zgasł znowu. Próbowałem odpalić i zapłon łapie, silnik na chwile zaczyna pracować i po sekundzie gaśnie. Odpaliłem go dopiero po kilku godzinach po sholowaniu do domu. Ciekawym jest też to że gdy nie chce palić pompe paliwa słychać tylko przez jakies 2 sek. a potem juz nie. Natomiast gdy pali, na zapłonie słychać jak pompa chodzi cały czas.

Piszcie co o tym myślicie proszę!!

ps.iskra na świecy jest bo sprawdzałem, czujnik halla w porzadku, świece w porządku oraz kable wysokiego napiecia wymienioone

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » ndz lis 06, 2005 20:04

a nie masz czasem jakiegoś odcięcia pompy paliwa???? a może poprostu pompa kończy życie

MARTINO-VR6

komp ci siada kolego

Post autor: MARTINO-VR6 » ndz lis 06, 2005 22:44

powiem ci przyjacielu tyle że mój teść też ma 2,0l Vento i miał takie same problemy,
okazało sie że komp siadał i po wymianie auto hula do dziś rewelacyjnie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”