pioneer deh-p6400r
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
pioneer deh-p6400r
Witam. Zainstalowałem sobie wzmacniacz w aucie i pojawił mi się problem z radiem. Otóż ktoś wyciągnął z niego wyprowadzenie RCA przednich głośników :/ próbuję sobie sam je zrobic, ale "trochę mi nie idzie" - mianowicie przy każdym "załączeniu wyjść" (tj. zmianie stacji, zmianie piosenki) strzela z głosników :/
wzmacniacz napewno podpięty prawidłowo (przy podpięciu go pod wyjście tylnych głosników nie ma żadnego problemu). Podejżewam, że źle robię wyprowadzenie
I tu prośba/pytanie do Was - może ktoś mi napisać gdzie który kabel dać?
złącze na płycie głównej opisane "front preout"
wyprowadzenia (od lewej)
PL | AG | nieopisane (połączone z AG) | PR | FL | dwa złącza podpisane AGND | FR
ja podpięłem "+"pod FR/FL a "-" pod AGND
wzmacniacz napewno podpięty prawidłowo (przy podpięciu go pod wyjście tylnych głosników nie ma żadnego problemu). Podejżewam, że źle robię wyprowadzenie
I tu prośba/pytanie do Was - może ktoś mi napisać gdzie który kabel dać?
złącze na płycie głównej opisane "front preout"
wyprowadzenia (od lewej)
PL | AG | nieopisane (połączone z AG) | PR | FL | dwa złącza podpisane AGND | FR
ja podpięłem "+"pod FR/FL a "-" pod AGND
-
- Gadatliwa bestia
to niedobrze :/ nie mogę znaleść wyprowadzeń w necie (ew. elektroda, ale tam trzeba miec jakies punkty zeby schemat zobaczć :/) A co może być przyczyną takich "strzałów" jeżeli złącza dobrze wyprowadzone? ??Cookiemonster pisze:Najgorsze jest to ,że możliwe że podłączyleś dobrze (tak mi się wydaje) ,a przyczyną będzie co innego
-
- Gadatliwa bestia
-
- Gadatliwa bestia