Golfik mi sie wiesza...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Goofi
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Golfik mi sie wiesza...

Post autor: Goofi » ndz sie 17, 2008 22:16

Witam,

Niedawno mialem nastepujaca sytuacje, bylem wieczorem w centrum, zaparkowalem na chwile, wracam, chce zapalic silnik... przekrecam kluczyk, za krotko zakrecilem i nie zapalil, cofam kluczyk by znowu zapalic i wszystko zgaslo... :kac: zadne kontroli sie nie zapalily, swiatel nie moglem zapalic, radio sie nie wlaczalo, ogolenie jak bym wyjal akumulator poza jednym, diodka od alarmu bez kluczyka sie palila ciagnym swiatlem a po przekreceniu kluczyka gasla...

Zglupialem i zaczalem wyjmowac i wkladac wszystkie przekazniki i bezpieczniki az wpadlem na pomysl i zdjalem i zalozylem kleme od akumulatora i wszystko odzylo :grin:

Pomyslalem, ze to pojedynczy przypadek az ostatnio rano jechalem i spojrzalem ze mi sie kontrolka od ABS zapalila, wiec pomyslalem ze na swiatlach zgasze silnik i zapale i bedzie dobrze i tak zrobilem, ale juz zapalic sie nie chcial bo sie zawiesil :panna:

Nauczony tym co bylo wyskoczylem z auta, do goscia za mna by pomogl mnie przepchnac na lewy pas do skretu w lewo (stalem pierwszy na lewym pasie z trzech :P), do bagaznika po klucz, pod maske, sciagam i zakladam kleme i gazu przed siebie :rotfl:

Zupelnie nie mam pomyslu co to moze byc :kac:

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » pn sie 18, 2008 08:42

Goofi pisze:Zglupialem i zaczalem wyjmowac i wkladac wszystkie przekazniki i bezpieczniki az wpadlem na pomysl i zdjalem i zalozylem kleme od akumulatora i wszystko odzylo :grin:
wyczyść kleme - u mnie tak samo było. Drugie - dokreć dobrze kable na klemach bo moze tez któryś nie łaczyć (miałem przypadek ze paliły kontrolki - a niebyło iskry - winna była jedna masa z klemy). Częsty przypadek od jazdy na glebie - odkreca sie wszytsko co moze :helm:
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 08:43 przez CSR_GTI, łącznie zmieniany 1 raz.

18K4F inside... RWD car :)

Awatar użytkownika
zodiak
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: zodiak » pn sie 18, 2008 08:51

Spróbuj wymusić "zawieszenie" na parkingu i wtedy sprawdzaj po kolei (od akumulatora poczynając) gdzie ginie napięcie (masa). Może być klema tak jak pisał kolega ale równie dobrze może być połączenie masy do karoserii, być może kostka stacyjki lub....... sam akumulator jest uszkodzony i potrafi nie łączyć przy słupku. Jeśli doraźne czyszczenie połączeń nic nie da to miernik do ręki........
Ostatnio zmieniony pn sie 18, 2008 08:57 przez zodiak, łącznie zmieniany 1 raz.

Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: rysiektr » pn sie 18, 2008 12:27

kumpel mial podobny przypadek w golfie cabrio...Sprawdz przekazniki ktore sa w nietypowym miejcu mianowicie pod zaslepka z kontrolkami ABSu i Air Bagu. U kumpla jeden z tych malych przekazniczkow nie chcial sie zwierac...a gdy pomoglo mu sie palcem to dzialal :helm: i byly kontolki i zapalal

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”