Wydech

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Wydech

Post autor: unvave » pn sie 18, 2008 00:28

Witam :))) Otóz dzis mialem niezle przezycia z moim vw :)) a wiec byłem na trasie i nagle wlaczyla mi sie kontrolka od temperatury i poziumu pplynu chlodzacego a razem z nia wylaczylo sie radio za moment kontrolka zgasla a radio sie wlaczylo wiec zatrzymalem sie popatrzylem czy wszystko ok i pojechalem dalej w pewnym momencie cos bardzo stzelilo tak jakby pekla opona i zgasl silnik.... nic nie dzialalo wogole nie bylo pradu, po ogledzinach zobaczylem ze to co strzelilo to w tlumik.... wyrwalo po prostu dziure.... :kac: a sprawa z brakiem pradu polegala na niedokreconych klemach na akumulatorze.....a do tych klem mam tez podlaczony kabel zasilajacy radio..... tak wiec to byl zbieg okolicznosci ze w tym samym momecie wyrwalo dziure i przerwalo napiiecie.... opisalem to wszystko zebyscie mieli jasnosc co sie stalo a teraz do rzeczy... tak wiec czy mozna jezdzic z taka wyrwana dziura w tlumiku ??? (kiedys wymienie ale jak narazie nie mam za co..) czy auto wiecej pali ??? (moim zdaniem nie ale wole sie upewnic) no i ogolenie czy nic sie nie stanie.... ??
aha.... nie dawno wyjalem z nad tlumika ta osłone srebrną poniewaz na niczym sie nie trzymala i o malo nie wyleciala(wiecie chyba o ktora mi chodzi, znajduje sie ona nad calym wydechem a nad tlumikiem jest taka oddzielna mniejsza) no i bede chcial ja zalozyc spowrotem chociaz jest "troche" zużyta.... zaraz nad ta wyrwą jest taka poprzeczka od zawieszenia metolawa... wiec jedynie ona sie nagrzewa i nie stanowi to chyba jakiegos wielkiego zagrozenia... gorzej jakby na bak spaliny lecialy ale lepiej ta osłonke załoze...

p.s sorry za taka rozwlekłość ale chcialem byc dokladny :))

Dzieki z gory za odpowiedz pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » pn sie 18, 2008 08:35

kontrolka od wody jak sie klema odpina to mi tez swieci - takze tutaj spoko. lpeiej pomyśl czemy zgasł :P raz miałęm taki przypadek ze były luźne kabelki przy klemie i krecił ale niemiał iskry - mogłes miec tak samo i przez chwile braku iskry nazbierało sie wachy w wydechu bo nieprzepalał... potem zapłon i strzeliło w wydechu :bigok: co do wydechu to jak niejest zagłośno i niedaje wilekiej chmury dymu to mozna smigać...

ta osłona to osłona termiczna która czasem sie przyadaje - chociażby po to zeby sie neinagrzało autko w środku tak ze sie spali.

18K4F inside... RWD car :)

Awatar użytkownika
unvave
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: unvave » pn sie 18, 2008 09:33

no klemy byly tsrasznie poluzowane :) tak ze tego juz pewny jestem a z tym zgasnieciem to nie wiem moze faktycznie tak jak mówisz :)
Wydech jakos specjalnie głosno nie hałasuje :P i dymów tez nie ma :) jedyne co to czuć spaliny w wewnątrz auta i moja obawa zeby sie cos nie przegrzalo ale chce zalozyc spowrotem ta osłonke :) ok no to jestem spokojniejszy juz :) a jeszcze jedno - nie pali z tego powodu więcej ??

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » pn sie 18, 2008 09:42

unvave pisze:a jeszcze jedno - nie pali z tego powodu więcej ??
różnica nieodczuwalna jak już coś

18K4F inside... RWD car :)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”