Klimatyzacja - cieknie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Klimatyzacja - cieknie

Post autor: lolo_golf » ndz sie 17, 2008 17:13

Witam,

Jak mam włączoną klime to cieknie mi z tego urządzenia co pokazałem na focie. Nie bardzo, ale jak stane na 5min to juz jest plamka na ziemi. Na moje oko to zwykla woda, a nie jakiś płyn itp.

Urządzenie to zamknięte jest w taka plastikową skrzyneczkę z gąbką w środku( foto). Na mój rozum skoro jest ta gąbka to coś się tam powinno skraplać ale chyba nie aż tak żeby kapało... :chytry: Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Christopherek
Forum Killer
Forum Killer
Auto: Audi a4 b6 cabrio
Silnik: Bfb
Kontakt:

Post autor: Christopherek » ndz sie 17, 2008 17:45

z klimy zawsze kapie.ja ustałem raz autem na cpn bp i stałem tak ze 20 min bo komp mi się ładował w aucie,klima chodziła cały czas i babka z cpn wyszła i mówi panie coś się tam leje z auta,patrze a tam już małą rzeczka się zrobiła więc moim zdaniem nie masz co się martwić.z klimy zawsze skrapla się woda i kapie.

Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf

indyczes
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: indyczes » ndz sie 17, 2008 17:47

Pewnie to skropliny z klimy, objaw normalny, nie ma czym się przejmować.
Pozdrawiam.

greg

Post autor: greg » ndz sie 17, 2008 20:24

lolo_golf, ty sobie dobrze obejrz czy z tego miejsca czy też bardziej w kierunku kierowcy na grodzi masz zasłoniętą klapkę skąd spływają skropliny

Awatar użytkownika
lolo_golf
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: lolo_golf » ndz sie 17, 2008 20:28

greg pisze:lolo_golf, ty sobie dobrze obejrz czy z tego miejsca czy też bardziej w kierunku kierowcy na grodzi masz zasłoniętą klapkę skąd spływają skropliny
Raczej nie, na pewno z tej skrzyneczki bo nawet ta gabka jest na maxa nasiąknięta wodą tak że jak ją ścisne to leci ciurkiem...

Ale tamten drugi wylot tez musze obczaić bo podobno wlasnie jest gdzies tam blizej strony kierowcy..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”