cos głośno chodzi... mam nagranie...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
cos głośno chodzi... mam nagranie...
Witam ponownie..
jako że tamten temat zamarł zakładam nowy... czy ten dzwięk gdy dodaje gazu jest normalny? czy to jest winą rozrządu?
sory za jakość, na telefonie chodziło płynnie ale tu chodzi o dźwięk...
pozdRo
jako że tamten temat zamarł zakładam nowy... czy ten dzwięk gdy dodaje gazu jest normalny? czy to jest winą rozrządu?
sory za jakość, na telefonie chodziło płynnie ale tu chodzi o dźwięk...
pozdRo
jednak gwizd
hmm tu trzeba dojsc droga eliminacji tak mi sie wydaje
wyglada mi na łożysko alternatora miałem taki dzwiek w altku magneti marelli w sienie
moze odzywac sie pompa wody wspomagania i najgorsze to rolki rozrządu
ja bym zdjał pasek klinowy zeby rozpiąc altek i posłuchac
kurde mimo nagrania pojawią sie tu zapewne rozne odpowiedzi
trzeba posłuchac LIVE
dotknąć itp
przy zbyt mocnym naciagu paska rozrzadu lub klina czasami tak huczy
hmm tu trzeba dojsc droga eliminacji tak mi sie wydaje
wyglada mi na łożysko alternatora miałem taki dzwiek w altku magneti marelli w sienie
moze odzywac sie pompa wody wspomagania i najgorsze to rolki rozrządu
ja bym zdjał pasek klinowy zeby rozpiąc altek i posłuchac
kurde mimo nagrania pojawią sie tu zapewne rozne odpowiedzi
przy zbyt mocnym naciagu paska rozrzadu lub klina czasami tak huczy
Ostatnio zmieniony ndz sie 17, 2008 11:47 przez Fahoo, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Dram
- Mały gagatek

- Kontakt:
Mam ten sam silnik, to pompa wspomagania. Nie fortunnie zatarła mi się pompa i wymieniłem ją na z golfa III TDi, chodzi o niebo ciszej. Ewentualnie może to być pompa wody, jak kolega wyżej pisze trzeba to sprawdzać niestety drogą eliminacji. Na początek zdejmij pasek alternatora i zobacz jaka będzie różnica, później pasek od wspomagania i wody, i załóż na koło wody nawet krótki sznurek, zwiąż ciasno i odpal silnik. Pompa wody nie ma takiego obciążenia i byle co udźwignie ciężar obrotu. Jeżeli to nie będzie to, zostaje wspomaganie, a ono samo już lubi sobie huczeć
Powodzenia w testach 
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=179008 - były projekt, biały
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=377545 - nowy projekt mk1. Swap, nisko i szeroko ]:->
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=377545 - nowy projekt mk1. Swap, nisko i szeroko ]:->
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Gallus, zdejmij pasek klinowy i go odpal - zobacz, czy coś się zmieni. Jeżeli tak, to powodem piszczenia jest któryś z elementów napędzany paskiem klinowym. Ty masz wspomaganie, więc tam są dwa paski - ściągnij obydwa. Jeżeli dźwięk nie ustanie, to zdejmij pokrywę paska rozrządu i znowu odpal - może rzeczywiście coś trze o obudowę - jak dalej piszczy - to obejrzyj dokładnie napinacz paska rozrządu - czy przypadkiem nie wydostał się z nigo smar - jak tak, to pasek i napinacz do wymiany. U mnie pisk spowodowany był właśnie napinaczem - prawdopodobnie ktoś za mocno go naciągnął.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
powiem tak.... dzwięk dochodzi z okolic rozrządu i alternatora.... pompa wody jest nówka... a gdyby jęczała pompa od wspomy to by się chyba przycinała<?> wiec albo altek albo rozrząd na dniach to będę sprawdzał bo narazie nie mam czasu.Dram pisze:Mam ten sam silnik, to pompa wspomagania. Nie fortunnie zatarła mi się pompa i wymieniłem ją na z golfa III TDi, chodzi o niebo ciszej. Ewentualnie może to być pompa wody, jak kolega wyżej pisze trzeba to sprawdzać niestety drogą eliminacji. Na początek zdejmij pasek alternatora i zobacz jaka będzie różnica, później pasek od wspomagania i wody, i załóż na koło wody nawet krótki sznurek, zwiąż ciasno i odpal silnik. Pompa wody nie ma takiego obciążenia i byle co udźwignie ciężar obrotu. Jeżeli to nie będzie to, zostaje wspomaganie, a ono samo już lubi sobie huczećPowodzenia w testach
pozdRo