gamma po wlaczeniu nie gra
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
hmm, ale u mnie jest tak, ze radio wyłącza sie niezaleznie od tego czy silnik zapalony czy zgaszony czy czeste odpalanie w jezdzie miejskiej. po prostu co około godzine wyłącza sie
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
djtom, może plusa po stacyjce jakoś nie masz i się wyłącza. Jak nie ma tego sygnału do radia to tak ono reaguje.
Ostatnio zmieniony pt sie 15, 2008 21:20 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.
ale zobacz - jade nieprzerwanie trase 200 kilometrów i w tym czasie radio dwukrotnie potrafi zrobic takiego figla
[ Dodano: Pią Sie 15, 2008 21:21 ]
juz nawet myslałem ze moze sie przegrzewa, ale słucham raczej cicho i tylko radiostacji
[ Dodano: Pią Sie 15, 2008 21:21 ]
juz nawet myslałem ze moze sie przegrzewa, ale słucham raczej cicho i tylko radiostacji
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
Kolega 1 6 D słusznie zauważył, że może po prostu radio nie dostaje napięcia na zacisk "S-Kontakt". Bo objaw jest właśnie taki, że po godzinie grania się wyłącza, bo myśli, że jest włączone od tak, jak na postoju. A po włączeniu zapłonu na S-Kontakt pojawia się napięcie i wtedy radio wie, że może grać dowolnie długo, bo się akumulator nie rozładuje.
Przegrzanie nie ma nic do tego, bo samo radio nie ma żadnych obwodów, które przed tym przegrzaniem mają zabezpieczyć. Posiada je tylko końcówka mocy i zadziałanie jej zabezpieczeń nie wpływa na wyłączenie się całego radia.djtom pisze:uz nawet myslałem ze moze sie przegrzewa, ale słucham raczej cicho i tylko radiostacj
kamxp125, to nie jest tak jak w uniwersalnych wiązkach. djtom, zobacz na tej stronie w kablomanię i ISO OEM na końcu prawie masz rozpiskę wtyczki, musisz kabel z plusem po stacyjce wprowadzić w pin z opisem jak pisali wyżej S-kontakt lub S. Kabe to tego iść powinien brązowo-czerwony, nie pamiętam teraz.
EDIT:
zapomniałem linka dorzucić
http://www.studio24.prv.pl/
EDIT:
zapomniałem linka dorzucić
http://www.studio24.prv.pl/
Ostatnio zmieniony sob sie 16, 2008 23:52 przez 1 6 D, łącznie zmieniany 1 raz.