brak czujnika ABS
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak czujnika ABS
Ostatnio bylem na vagu bo wiedziałem ze nie działa ABS i okazało sie ze jest błąd lewego czujnika w tylnym kole. Wróciłem do domu ściągnąłem kolo i oto co zobaczyłem:
ten wiszący kabel to pewnie od czujnika był, tylko niech mi ktoś powie czy ja mam dobra piastę bo nawet nie widzę miejsca gdzie by można było czujnik wkręcić
Z góry Dziękuje za pomoc.
ten wiszący kabel to pewnie od czujnika był, tylko niech mi ktoś powie czy ja mam dobra piastę bo nawet nie widzę miejsca gdzie by można było czujnik wkręcić
Z góry Dziękuje za pomoc.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ktoś może myślał że jak odetnie zepsuty czujnik to ABS zacznie działać, kupisz sobie na allegro za nie takie duże pieniądze nowy, tylko poczytaj trochę tematów o tym bo zdaje sie są dwa typy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Wielkie Dzieki za odpowiedzi jutro ściągnę kolo i zrobię zdjęcie tej tarczy bez czujnika i zrobie tez zdjęcie tej po drugiej stronie dla porównania:) Właśnie pierwsze napisałem do Was bo w warsztacie mi powiedzieli 170 zl za ten czujnik + wymiana, musze cos z tym zrobic bo jak zahamuje na ostro tak przy 70 km\h to mi leci na stopa tylko prawe przednie kolo i cala buda zarzuca ale myślę ze to nie przez brak ABS :/
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.
zgadza się, czyli przednie hamulce też do naprawy, może tylko do odpowietrzenia. Co do czujnika zawsze na tył jest z kablem, a wtyczka pod tylną kanapą. Podróby z allegro mogą mieć inne wtyczki i trzeba przerobić co nie jest problemem, i nie pamiętam czy nie ma dwóch rodzajów jeśli chodzi kształt samego czujnika, więc porównuj z tym co masz.bartek2 pisze:leci na stopa tylko prawe przednie kolo i cala buda zarzuca ale myślę ze to nie przez brak ABS :/
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek Bardzo Dziekuje za porady, dzisiaj ściągnąłem kola i tam gdzie nie ma czujnika jest tak:
czyli piasta wygląda na dobra jest miejsce na czujnik i na jego mocowanie
druga strona wyglada tak:
a sama wtyczka pod siedzeniami tak:
ta wtyczka jest prostokątna i chyba te z allegro powinny pasować bez przerabiania, przynajmniej mam taka nadzieje
To zostaje mi chyba tylko wkręcenie i podpięcie czujnika
Co do tych hamulców to w środę mi robili wahacze i przy tym ścigali tarcze możliwe jest ze wtedy coś sie zapowietrzylo? Pojadę do nich z tym tylko nie chce wyjść na głupka przy reklamacji
czyli piasta wygląda na dobra jest miejsce na czujnik i na jego mocowanie
druga strona wyglada tak:
a sama wtyczka pod siedzeniami tak:
ta wtyczka jest prostokątna i chyba te z allegro powinny pasować bez przerabiania, przynajmniej mam taka nadzieje
To zostaje mi chyba tylko wkręcenie i podpięcie czujnika
Co do tych hamulców to w środę mi robili wahacze i przy tym ścigali tarcze możliwe jest ze wtedy coś sie zapowietrzylo? Pojadę do nich z tym tylko nie chce wyjść na głupka przy reklamacji