Zmienić silnik czy nie??? Pomóżcie!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zmienić silnik czy nie??? Pomóżcie!
Witam Golfiakow.
Mam Golfa MKII 1.8 RP i chce zmienic silnik na GTI 16v. Czy dużo jest przy tym roboty? Opłaca sie wogule? A może lepiej cos pokrecic w RP.
Mam Golfa MKII 1.8 RP i chce zmienic silnik na GTI 16v. Czy dużo jest przy tym roboty? Opłaca sie wogule? A może lepiej cos pokrecic w RP.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Zmienić silnik czy nie??? Pomóżcie!
sporo robotyRado084 pisze:Witam Golfiakow.
oplaca sie
nie podkrecaj RP bo sie nie opłaca
www.vrservice.pl
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
- Apsik
- Powered by G60
- Kontakt:
Czy ja wiem czy spalanie bedzie wieksze?? Mój RP to był "smok" i w porównaniu z GTI kolegi to palił średnio 0,5l wiecej - i dlatego go zmieniłem. Tak swoja droga to niema sie nad czym zastanawiac, jak masz GTI'ka z kompletna instalacja i chcesz sie pobawic to sie baw, a na pewno nie bedziesz żałował!!olozwirski pisze:Zmieniaj, calkkiem inna jazda a spalanie minimalnie wieksze.
It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
zadowolony to on bedzie jak załozy, miałem na mysli problemy z instalacja, wieksze lub mniejsze ale sie zdarzaja, i wtedy odechciewa sie wsztskiego.Apsik pisze:Jak chce podnieść moc to mu się to uda i będzie zadowolony, a co do hamulców, to ja radze zmienić też na wersje GTI, bo RPkoskie to rewelacyjne niesa.Borys pisze:a moze bedziesz:chytry:Apsik pisze:a na pewno nie bedziesz żałował!!
a heble to faktycznie rp ma kiepskie, zmieniłem te marne 239mm na 256mm z MKIII i jest ogromna róznica, teraz szykuje 280mm 5/100, moze te beda jeszcze lepsze
www.vrservice.pl
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
No wlasnie przekladka silnika (ABF) zajela mi 1 miesiac ( robilem to sam , wydech dolot uklad chlodzenia itp )Borys pisze:miałem na mysli problemy z instalacja, wieksze lub mniejsze ale sie zdarzaja, i wtedy odechciewa sie wsztskiego
A na pierniczony imobilajzer czekam sobie jakis 3 miesiac .
Ja bedizesz przekladal to nie zapomnij o komplecie b pozniej wychodza kwiatki