pytanie odnosnie przelozenia skrzyni w silniku 1.8
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pytanie odnosnie przelozenia skrzyni w silniku 1.8
witam jak w temacie - musze przelozyc skrzynie z podobnej jednostki tez z golfa2 i pytanie 1 . ile mechanik moze wziasc za przelozenie skrzyni ( chodzi mi o cala z korpusem) pytanie 2. czy idzie wymienic (przelozyc ) skrzynie bez wyciagania silnika , i pytanie 3 na co zwrocic uwage przy wymianie skrzyni ( czyli co warto jeszcze wymienic robiac taka naprawe) i pytanie z innej beczki - jak sprawdzic czy przekladnia kierownicza z wspomaganiem - jest do wymiany
jak bedziesz wymienial skrzynie sprawdz sobie doscisk i tarcze lozysko sprzeglowe bedziesz mial dobry dostep do tego a mechanik cos kolo 300 - 400zl za taka robote sobie liczy oj kolego i nie mow ze skrzynia taka lekka a problem mozesz miec z trafieniem walka sprzeglowego
nigdy nie jest tak nisko by nie mogło być niżej
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
7 cali czystej stali a wahacz o asfalt wali :)
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
ok 250-300 zlesio10 pisze:1 . ile mechanik moze wziasc za przelozenie skrzyni ( chodzi mi o cala z korpusem)
da rade, ciezko jest bo ciasno, ale da sieesio10 pisze:2. czy idzie wymienic (przelozyc ) skrzynie bez wyciagania silnika , i pytanie
jak wyciagniesz skrzynie to pokrec za flansze i słuchaj czy nic nie chrobocze , mozezs tez pokrecic walkiem zdawczym i posłuchac czy twez nie grzechocze , nie szumi , sprawdz uszczelniacze na skrzyni , sprawdz stan oleju , ewentualnie mozesz wymienc ( poszukaj na forum jaki , ja lalem Castrola Taf-X ) zlap za dwie flansze i pokrec dwoma rekami, zobacz czy nie ma luzów jak krecisz naprzemian , sprawdz jak biegi wchodza ruszajac dzwignia wybieraka. czy biegi wchodza płynnie bez haczeniaesio10 pisze:3 na co zwrocic uwage przy wymianie skrzyni ( czyli co warto jeszcze wymienic robiac taka naprawe)
czy jest szczelna, czy nie ma luzów na drazkach , jak nic sie nie leje i drazki sa ok , to bedzie smigacesio10 pisze:i pytanie z innej beczki - jak sprawdzic czy przekladnia kierownicza z wspomaganiem - jest do wymiany
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!