MAm problem z przelacznikiem kierunkowskazow w Golfie IV , chce go wyciagnac i wyczyscic poniewaz nie lacza mi styki , zeby sie do niego dostac to trzeba sciagnac kierownice a za razem poduszke powietrzna kierowcy , ale jak sciagne ja calkiem to chyba bedzie mi pozniej swiecila sie kontrolka od poduszek , i dodatkowo bede musial to naprawiac
Moze ktos wie jak sciagnac poduszke abym nie musial od nowa programowac?
Pozdrawiam!
Przełacznik kierunkowskazów-jak sciagnac poduszke kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Daniel Gnacy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dzisiaj właśnie rozbierałem przełączniki (MK3), żeby przeczyścić przełączniki wycieraczek. Nie odłączałem klemy, po prostu odłączyłem poduchę. Po złożeniu i przekręceniu kluczyka, kontrolka poduchy zachowała się jak zazwyczaj. (Słyszałem, że podstawa to nie przekręcać kluczyka bez podłączonej poduchy).
ex BvLin3K

Obok firmy w której pracuję mieści się tapicerstwo samochodowe kolega ściąga tam bardzo często kierownice do obszycia skórą jeśli ściąga kierownice to ściąga też poduszkę nigdy nie odłącza akumulatora i nic mu nigdy nie wystrzeliło, trzeba pamiętać żeby nie przekręcać stacyjki( nie włączać zapłonu) jak nie ma poduszki bo komputer zaraz złapie że jej brakuje i będzie potem wyświetlał błąd
Szczerze mówiąc to jak ma wystrzelić poduszka jeśli nie ma włączonego zapłonu ?
Przecież nie dochodzi do niej prąd( chyba że się mylę nie mam auta z poduszką)
Poza tym aby wystrzelić poduszka potrzebuje impulsu z czujników które działają podczas kolizji
Szczerze mówiąc to jak ma wystrzelić poduszka jeśli nie ma włączonego zapłonu ?
Przecież nie dochodzi do niej prąd( chyba że się mylę nie mam auta z poduszką)
Poza tym aby wystrzelić poduszka potrzebuje impulsu z czujników które działają podczas kolizji