masz metalowy n75 ... plastikowy jest od egr ( n18)matt24 pisze:chodzi mi o zdjecia które sa na pierwszej stronie mam oba obok siebie i nie wiem teraz który to n75 a znajduja sie na kolo zbiorniczka wyrównawczego
Reanimacja N75 czyli Adam Slodowy series ;)
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Witam wszystkich forumowiczów. Rozebrałem wczorja swój N75. w Środku wygląda w sumie normalnie nie okopcony jutro go zaczne czyścic pałeczkami do uszu może współczynnik tarcia obniże w tym tłoczku. Ale moje pytanie dotyczy sprężynki znajduję się w tym tłoczku prawdopodobnie w jakieje tulejce z tworzywa(przynajmniej mi sie tka wydaje). Zaglądając przez otworki na obwodzie tłoczka zauważyłem że ta tuleja z tworzywa pokrywa do połowy w/w otworków. Mam też pytanie jak sie dostać do tej sprężynki. Ogołnie jak naciskam zapałką tu się rusza góra dół bez problemu. Zastanawiam sięc zy jak juz go rozebrałem to czy nie dotrzec bezporśrednio do sprezynki i tam podczyscic dokładnie . Spreżynka chodzi w zakresie ok 2mm. Czy można jakimś delikatnym sposobem ten tłoczek z tłoczka wyjąć, czy on ma być suwliwy, bo u mnie to stoi szytywno prócz ruszającej się membrani w środku.
Ostatnio zmieniony ndz lip 20, 2008 12:32 przez Soldier_M, łącznie zmieniany 1 raz.
Soldier_Marine
Sztomel pisze:Goofi tak, to jest ten [url=http://images31.fotosik.pl/217/e37014e2a42b20eem.jpg]Obrazek[/URL]
N75.
To ten drugi do czego jest?
Bo ten ktory jest na fotce to ma byc N75 ...na forum jest opisane jak reanimowac N75 ktory wyglada inaczej i taki wlasnie mam po drugiej stronie pojemnika zwrotnego. Do czego on sluzy?
Ostatnio zmieniony sob wrz 06, 2008 21:53 przez mattai, łącznie zmieniany 3 razy.
Automania... niekończąca sie opowieść...
Miłość do starych fordów, podzielona przyjaźnią do VW.
Scorpio I 2.0OHC>VW Golf III 1.9TDI(ALE)> Zafira A 2.0DTH16V
Esencja - taki wlasnie jest u mnie rozumiem z informacji kolegow ze ten drugi to recyrkulacja spalin.....
Z znalazlem jeszcze jeden podobny do tego od recyrkulacji w okolicy zbiornika wyrownawczego od plynu chlodzacego. Od czego on jest...bo widze ze wezyki deko sie kwalifikuja do wymiany.
Notabedne szukam takich wezykow w oplocie...nigdzie nie moge togo cudu namierzyc
Z znalazlem jeszcze jeden podobny do tego od recyrkulacji w okolicy zbiornika wyrownawczego od plynu chlodzacego. Od czego on jest...bo widze ze wezyki deko sie kwalifikuja do wymiany.
Notabedne szukam takich wezykow w oplocie...nigdzie nie moge togo cudu namierzyc
Ostatnio zmieniony ndz wrz 21, 2008 11:51 przez mattai, łącznie zmieniany 1 raz.
Automania... niekończąca sie opowieść...