2.0 2e zbliza sie wymiana oleju.. pare pytan

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
d.milas
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

2.0 2e zbliza sie wymiana oleju.. pare pytan

Post autor: d.milas » śr sie 13, 2008 10:55

Witam!
Jako ze zblizam sie wymianie oleju zastanawiam sie czy wymienic uszczelniacze, pytanie mam do was takie, przeszukalem cale forum znalazlem kilka odpowiedzi na moje pytania ale jestem ciekaw czy to cos pomoze..

No wiec zacznijmy od tego, ze ubywa mi woda, znikome ilosci, zrobione mam 9tys i dolalem ostatnio moze z 0,7l borygo bo zaczela migac kontrolka, dodam ze nigdy wczesniej nie dolewalem wody..
oleju na 9tys dolalem z 0,5l niby w miare git, ale czemu ta woda znika? dodam ze wszystko jest szczelne.. jaki olej zalac, leje mineralny juz po 260tys przebiegu juz mam..

"Jak kraść to miliony, jak "kochać" to księżniczki, jak auto to VW!"

Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:

Pisać na gg, pw ;-)

Awatar użytkownika
marcin.w
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: marcin.w » śr sie 13, 2008 11:00

d.milas pisze:zacznijmy od tego, ze ubywa mi woda, znikome ilosci
Może przecieka nagrzewnica i wsiąka w dywanik...,sprawdzałeś?Zdarza sie że czasami parę kropel puści pompa na zimnym silniku..

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: przemooo8905 » śr sie 13, 2008 11:15

d.milas pisze:leje mineralny juz po 260tys przebiegu juz mam..
jak lejesz mineralny to juz musisz go lac, nie mozesz przejsc na syntetyk czy polsyntetyk, ale przy tym przebiegu mozna juz lac mineralny jaknajbardziej.
d.milas pisze:ubywa mi woda, znikome ilosci, zrobione mam 9tys i dolalem ostatnio moze z 0,7l borygo bo zaczela migac kontrolka, dodam ze nigdy wczesniej nie dolewalem wody..
sprawdz kolo pompy wody czy jest sucho, chlodnice czy nie jest gdzies nawilzala, i nagrzewnice, czy nie masz mokrych dywanikow.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”