Witam
Napiszcie mi jak u was zachowują się sprężarki klimy. Ja mam manualną klimę i zaobserwowałem, że sprężarka cały czas się kręci ( sprzęgło jest cały czas załączone)
Napiszcie mi jak to u was się zachowuje??
tzn po jakim czasie się załącza i na ile się wyłącza. dodam, że taki sam system jest robiony w ciągnikach rolniczych z którymi mam do czynienia na co dzień (pracuję w serwisie) i tam sprężarka włącza się i wyłącza okresowo a u mnie w golfie chodzi cały czas.
Sprężarka Klimatyzacji
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Sprężarka Klimatyzacji
Wiadomo sprezarka załącza sie wtedy kiedy włączysz przycisk w recznej klimie elektromagnes przyciaga sprzegiełko i je załacza. W innym przypadku jest rozłączone. Na wolnych obrotach chodz cały czas ale jak silnik dasz na wysokie i zaraz puscisz gaz sprezarka ma wiekrze obroty i tedy zeby obroty nie spadały z silnikiem sprzegiełko jest rozłączane jak dodasz gazu i obroty sie zrównaja to załączy sprzegieko. Wejdz pod auto odpal silnik załącz klime niech ktos doda gaz na 3 tys obr i pusci gaz i jak dojdzie do 1500 szybko ponownie doda to zobaczy ze przez chwile rozłączana jest sprezarka ale to na bardzo krótko.dimexd pisze:Witam
Napiszcie mi jak u was zachowują się sprężarki klimy. Ja mam manualną klimę i zaobserwowałem, że sprężarka cały czas się kręci ( sprzęgło jest cały czas załączone)
Napiszcie mi jak to u was się zachowuje??
tzn po jakim czasie się załącza i na ile się wyłącza. dodam, że taki sam system jest robiony w ciągnikach rolniczych z którymi mam do czynienia na co dzień (pracuję w serwisie) i tam sprężarka włącza się i wyłącza okresowo a u mnie w golfie chodzi cały czas.