Lakier bezbarwny "łuszczy się" co robić ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- martinezz_pl
- Mały gagatek
- Kontakt:
Lakier bezbarwny "łuszczy się" co robić ?
Witam Chłopaki !
Mam problem tego typu iż w maskę udeż mi kamień i odprysł kawałek lakieru bezbarwnego i teraz za każdym razem jak myje to mi się po troszku "łuszczy" ,
co zrobić aby temu zapobiedz ??
bo mi zejdzie cały lakier bezbarwny
dzieki za odp i pozdrawiam
Mam problem tego typu iż w maskę udeż mi kamień i odprysł kawałek lakieru bezbarwnego i teraz za każdym razem jak myje to mi się po troszku "łuszczy" ,
co zrobić aby temu zapobiedz ??
bo mi zejdzie cały lakier bezbarwny
dzieki za odp i pozdrawiam
- martinezz_pl
- Mały gagatek
- Kontakt:
na allegro kupisz taki lakier zaprawkowy:
http://www.allegro.pl/item410585647_lak ... awczy.html
oczyscisz miejsce malowania i delikatnie peczelkiem zabezpiecz krawedzie odprysku - unikaj malowania na sloncu i nagrzanej masce
jesli powierzchnia jest mala i zrobisz to solidnie to nie bedzie sie rzucalo w oczy
powodzenia
http://www.allegro.pl/item410585647_lak ... awczy.html
oczyscisz miejsce malowania i delikatnie peczelkiem zabezpiecz krawedzie odprysku - unikaj malowania na sloncu i nagrzanej masce
jesli powierzchnia jest mala i zrobisz to solidnie to nie bedzie sie rzucalo w oczy
powodzenia
Ostatnio zmieniony ndz sie 10, 2008 11:28 przez kedzior, łącznie zmieniany 1 raz.
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Raczej nic nie zrobisz. Jak masz kolo cm2 odprysku to co uwalisz taką plame zaprawką Jak bym tak nie chciał mieć Ale spróbuj, nic nie tracisz. Prędzej czy później i tak trzeba bedzie pomalować maske.
A co do odchodzenia lakieru to nie znaczy ze byla malowana. Mam paska od nowości z polskiego salonu i tez z dachu odchodzi bezbarwny tyle że juz tak 30cmx20cm
A co do odchodzenia lakieru to nie znaczy ze byla malowana. Mam paska od nowości z polskiego salonu i tez z dachu odchodzi bezbarwny tyle że juz tak 30cmx20cm
- martinezz_pl
- Mały gagatek
- Kontakt:
panowie,
jest odprysk - przy kazdym myciu, deszczu - kontakcie z woda bedzie sie powiekszal
wiec:
1 - albo nie ruszamy - odprysk sie powieksza jak zaraza
2- robimy zaprawke i zostaje zatrzymane - kwiestia czy estetyczne to czy nie to dyskusja - na pewno skuteczne
3 - malujemy maske
sa inne opcje?
jest odprysk - przy kazdym myciu, deszczu - kontakcie z woda bedzie sie powiekszal
wiec:
1 - albo nie ruszamy - odprysk sie powieksza jak zaraza
2- robimy zaprawke i zostaje zatrzymane - kwiestia czy estetyczne to czy nie to dyskusja - na pewno skuteczne
3 - malujemy maske
sa inne opcje?
Ostatnio zmieniony ndz sie 10, 2008 14:05 przez kedzior, łącznie zmieniany 1 raz.
lolo_golf, zalezy jak to wyglada jak uszkodziło baze to do poprawki baza i clar
jak odpadł clar to delikatnie matowac na obrzezu zestopniowac clar w taki sposob zeby nie uszkodzic bazy
no lepiej nie potrafie wytłumaczyc
i zrobiś wpyłkę
wejdz na
www.lakierowanko.pl
i tam dopytaj napewno ci wytlumaczą
jak odpadł clar to delikatnie matowac na obrzezu zestopniowac clar w taki sposob zeby nie uszkodzic bazy
no lepiej nie potrafie wytłumaczyc
i zrobiś wpyłkę
wejdz na
www.lakierowanko.pl
i tam dopytaj napewno ci wytlumaczą
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Zaprawki to chwilowe rozwiązanie. Na trochę pomogą ale na pewno nie na długo.
Jeśli powstał odprysk i od niego zaczyna się łuszczyć lakier na elemencie. To znaczy że lakier bezbarwny nie trzyma się lakieru bazowego i niedługo może zacząć odpadać płatami.
Jeśli chcesz już bawić się w zaprawki to jedź do sklepu z lakierami i kup 100ml (mniej nie ma sensu) lakieru bezbarwnego w komplecie z utwardzaczem.
Następnie małą ilość lakieru i utw. przy pomocy małego pędzelka zamaluj odprysk. Poczekaj aż podeschnie i powtórz operację.
Ze względu na uszkodzenia w transporcie. Więc się nie dziw, że czasem chłopaki się nie przyłożą.
Jeśli powstał odprysk i od niego zaczyna się łuszczyć lakier na elemencie. To znaczy że lakier bezbarwny nie trzyma się lakieru bazowego i niedługo może zacząć odpadać płatami.
Jeśli chcesz już bawić się w zaprawki to jedź do sklepu z lakierami i kup 100ml (mniej nie ma sensu) lakieru bezbarwnego w komplecie z utwardzaczem.
Następnie małą ilość lakieru i utw. przy pomocy małego pędzelka zamaluj odprysk. Poczekaj aż podeschnie i powtórz operację.
Tak naprawdę to co 2-gie auto które opuszcza salon było już malowane tzw. "po fabryce".lolo_golf pisze: A co do odchodzenia lakieru to nie znaczy ze byla malowana. Mam paska od nowości z polskiego salonu i tez z dachu odchodzi bezbarwny tyle że juz tak 30cmx20cm
Ze względu na uszkodzenia w transporcie. Więc się nie dziw, że czasem chłopaki się nie przyłożą.