jedno z drugim się wiąże zrób robotę porządnie wtedy będziesz miał głowę spokojną zawieszenie tyłu głownie pracuje i jest zabezpieczone ową tuleją kolumna mc person jedynie ma za zadanie pomóc w amortyzacji -więc sam widzisz ze to bezpieczenstwoReporterek pisze:"jak jej nie docisnę to jest niebezpiecznie czy poprostu tuleja szybicej "padnie"?"
Tuleje tylnej belki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony sob sie 09, 2008 20:54 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- Reporterek
- Ma gadane
- Reporterek
- Ma gadane
Masz rację.. Dorwę mocniejsze śruby i postaram się dociągnąć do końca.dziejo pisze:jedno z drugim się wiąże zrób robotę porządnie wtedy będziesz miał głowę spokojną zawieszenie tyłu głownie pracuje i jest zabezpieczone ową tuleją kolumna mc person jesynie ma za zadanie pomóc w amortyzacji -więc sam widzisz ze to bezpieczenstwo
[ Dodano: 09 Sie 2008 20:53 ]
Fahoo, to też jest dobre wyjście. Zwłaszcza tam gdzie już jest szersza tuleja.
No nic, bedę działał- golfa chcę mieć sprawnego technicznie o ile mi się uda to w 99% więc poprawię to
norek111, tak toczyć tuleje zeby srednice sie wyrównały
Ostatnio zmieniony śr sie 13, 2008 15:01 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pisząc szlifowanie gniazda w belce miałem na myśli oczyszczenie go papierem ściernym z rdzy i zadziorów lub przejechania w środku okrągłą szczotką drucianą podłączoną do wiertarki. Oczywiście taki zabieg nie ma na celu powiekszenia znacznie średnicy otworu tylko usunięcie rdzy i zanieczyszczeń i przesmarowanie wszystkiego smarem lub olejem aby tuleja ciasno, ale weszła.
Tomek Dx
- Reporterek
- Ma gadane
Dziś kolejne podejście, śruba z atestem i dawaj.. Bez szlifowania tulei ani gniazda, wystarczy mocna śruba
Tuleja o której pisałem została wciągnięta do końca i po drugiej stronie założyłem nową również założona w 100% tak jak powinna
Dziekuję za pomoc
Tuleja o której pisałem została wciągnięta do końca i po drugiej stronie założyłem nową również założona w 100% tak jak powinna
Dziekuję za pomoc
Ostatnio zmieniony czw sie 14, 2008 21:13 przez Reporterek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mały gagatek
Miałem tak samo, stukało podczas jazdy na nierównościach itp., było tragicznie, wymieniłem tuleje tylnej belki, koszta niewielkie (22zł/sztuka u mnie w sklepie) plus własna robota, a trochę się zeszło cały dzionek, ale warto było jest super rewelacja przez duże R teraz auto inaczej się prowadzispecWROC pisze:ja mam dokładnie tak samoborys77 pisze:A ja mam problem taki ze podczas jazdy stuka mi cos stylu ,ale jak nacisne delikatnie pedal hamulca lub zaciagne delikatnie reczny hamulec to jest cicho nic nie stuka.Wiec to jest wina tych gum w belce czy moze klocki hamulcowe sa luzne?
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
u mnie przy otwartym oknie pasażera tylko słychać na razie lekkie stukanie więc pewnie zaczyna się od prawego tyłu ale jak mam pozamykane szyby to cisza wiec do wakacji jeszcze poczekam;)Piter navi pisze:Miałem tak samo, stukało podczas jazdy na nierównościach itp., było tragicznie, wymieniłem tuleje tylnej belki, koszta niewielkie (22zł/sztuka u mnie w sklepie) plus własna robota, a trochę się zeszło cały dzionek, ale warto było jest super rewelacja przez duże R teraz auto inaczej się prowadzispecWROC pisze:ja mam dokładnie tak samoborys77 pisze:A ja mam problem taki ze podczas jazdy stuka mi cos stylu ,ale jak nacisne delikatnie pedal hamulca lub zaciagne delikatnie reczny hamulec to jest cicho nic nie stuka.Wiec to jest wina tych gum w belce czy moze klocki hamulcowe sa luzne?