po odebraniu auta od lakiernika dzieją się rzeczy których nie ogarniam zupełnie
nonstop świecą się kierunkowskazy strona prawa i nie mam stopy z prawej strony, miałem wymieniany błotnik strona lewa
gdzieś brakuje masy tak mi się wydaje, tylko gdzie??\
poza tym wyświetlacz od mfa nie pokazuje wszystkich "kresek"
gdzie szukać źródła problemu?
problem ze światłami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Wydaje mi się że pod akumulatorem jest końcówka oczkowa z paczką kabli do masy: reflektory, kierunki, halogenki, w skrócie sporo. może to jest zamalowane i nie styka, także masa w lampach tylnych (akurat może przypadek czasowy że teraz) lubi nie łączyć. Wyświetlacz to proponowałbym zdjąć klemy, po chwili zewrzeć je ze sobą w celu "resetu" i założyć ponownie.
zrobione:
-wyjąłem akumulator, podstawkę i wyczyściłem masy (były ok, troszkę zaśniedziałe przy oczkach, ale dawały radę)
-sprawdziłem żarówki, są ok
-sprawdziłem poprawiłem masy przy tylnych lampach
zaobserwowałem, że po wyjęciu wtyczki z tylnej lewej lampy ( 2piny, kable brązowy + czerwono biały) gasnął te nieszczęsne kierunkowskazy z prawej strony, światła zaczynają działać, wszystkie oprócz prawej tylnej pozycji.
gdzie szukać teraz?
[ Dodano: Nie Sie 10, 2008 13:10 ]
te przewody z tej kostki na 2 piny z tylnej lampy idą do wiązki, która idzie za kasete bezpieczników
nikt nic nie wie na ten temat??
-wyjąłem akumulator, podstawkę i wyczyściłem masy (były ok, troszkę zaśniedziałe przy oczkach, ale dawały radę)
-sprawdziłem żarówki, są ok
-sprawdziłem poprawiłem masy przy tylnych lampach
zaobserwowałem, że po wyjęciu wtyczki z tylnej lewej lampy ( 2piny, kable brązowy + czerwono biały) gasnął te nieszczęsne kierunkowskazy z prawej strony, światła zaczynają działać, wszystkie oprócz prawej tylnej pozycji.
gdzie szukać teraz?
[ Dodano: Nie Sie 10, 2008 13:10 ]
te przewody z tej kostki na 2 piny z tylnej lampy idą do wiązki, która idzie za kasete bezpieczników
nikt nic nie wie na ten temat??
Mk 2 ABF
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy

Ktoś zamienił oświetlenie bagażnika (ta wtyczka o której Kolega pisze) z wtyczką kierunkowskazu i pozycyjnych prawej strony. Niech Kolega poszuka w bagażniku wtyczki z zielono-czarnym i szaro-czerwonym i włoży na miejsce tamtej!
Tą która była należy włożyć do lampki oświetlenia bagażnika, pewnie nie działało.
Ten blacharz robił chyba tylny błotnik?
Tą która była należy włożyć do lampki oświetlenia bagażnika, pewnie nie działało.
Ten blacharz robił chyba tylny błotnik?
Ostatnio zmieniony ndz sie 10, 2008 14:20 przez Zico63b, łącznie zmieniany 2 razy.
no masz babo placek:)
było tak jak piszesz:)
wtyczka od lampki bagażnika była włożona w lampę lewy tył
auto było całe lakierowane, więc lampy były wyjmowane
wspomniałem tylko o błotniku, bo to że są tam masy wydało mi sie istotne
teraz jak wyjąłem tą wtyczkę i wymieniłem bezpiecznik jest ok
Dzięki
było tak jak piszesz:)
wtyczka od lampki bagażnika była włożona w lampę lewy tył
auto było całe lakierowane, więc lampy były wyjmowane
wspomniałem tylko o błotniku, bo to że są tam masy wydało mi sie istotne
teraz jak wyjąłem tą wtyczkę i wymieniłem bezpiecznik jest ok