Po zapaleniu na benzynie najpierw sie dusi a potem gaśnie :(
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po zapaleniu na benzynie najpierw sie dusi a potem gaśnie :(
Witam! Jestem tu 2 raz w ciągu dwóch dni i mi się to za bardzo nie podoba
Wczora siadł mi akumulator, naładowałem przez noc choć wiem ze akumulaor jest do wymiany.Jednak dziś chcialem jeszcze na nim pojeździć i wyszedł inny problem i nie wiem czy ma on związek z aku. Po zapaleniu auta na benzynie silnik dusi się i gaśnie. Jednak gdy zapale i szybko przerzuce na gaz jest OK. czy to ma coś wspólnego z aku?? Dodam że przed rozładowaniem akumulatora , wczoraj było wszytko OK. Błagam o radę bo nie wiem co robić. Czy jechac do mechanika czy nowy akumulator rozwiąże problem.

jeszcze raz naładuj aku. i zobacz... gdyby na LPG też się dusił to pewnie by była wina aku. a tak to nie wiem... proponowałbym od sprawdzenia ładowania i czy nigdzie nie ma zwarcia... idzie zima więc polecam sprawdzić instalacje elektryczną 

http://misza1982.digart.pl
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
www.fotomisza.yoyo.pl
moje wypociny :)
- lolo_golf
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Akumulator nie ma nic wspólnego.Tez tak mam od dluzszego czasu a akusia mam dobrego. Poruszalem ten temat na forum i duzo osob radzilo zeby pojezdzic jakis czas na benzynie bo sie wtryskiwacze zabielaja jak sie za dlugo na gazie śmiga.Inni radzili zeby wlać do baku jakis srodek do czyszczenia wryskiwaczy itp. Takze nie wiem...