OD pewnego czasu borykam sie z wybijajaca woda dzis zauwazyłem że pod termostatem ( o ile jest to termosat sa zacieki ) co to może być
Zampomiałem dodać ze wokół tym styków niebieski i czerony tez sa zacieki
Od wczoraj zaczeło mi tez skakac temperatura oleju wg CPU np 76 90 56 itd
Zacieki pod termostatem. Co to moze byc?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zacieki pod termostatem. Co to moze byc?
Ostatnio zmieniony wt sie 05, 2008 21:26 przez krxychu, łącznie zmieniany 2 razy.
Zacieki porobiły ci sie od płynu chłodniczego.Termostat to to nie jest termostat masz w pompie płynu chłodzącego z z boku silnika napędzany paskiem.
Musisz odkręcić ten plastik i najłatwiej wymienić na nowy albo pokombinować z docięciem nowej uszczelki ja tak zrobiłem i pomogło, ale na wszelki wypadek też wymieniłem ten króciec. Cena tego króćca nie jest wysoka 15-20 zł.Co do temperatury to może ci siadać sam czujnik który jest tam umieszczony. POzdrawiam
Musisz odkręcić ten plastik i najłatwiej wymienić na nowy albo pokombinować z docięciem nowej uszczelki ja tak zrobiłem i pomogło, ale na wszelki wypadek też wymieniłem ten króciec. Cena tego króćca nie jest wysoka 15-20 zł.Co do temperatury to może ci siadać sam czujnik który jest tam umieszczony. POzdrawiam
Ostatnio zmieniony wt sie 05, 2008 18:54 przez DanielB89, łącznie zmieniany 1 raz.