VW GOLF MK2 przeróbka / wymiana silnika na G60

Tuning, swapy, modyfikacje mechaniczne, poprawa osiągów auta i wszystko na te tematy...

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP

mars212
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

VW GOLF MK2 przeróbka / wymiana silnika na G60

Post autor: mars212 » czw lis 03, 2005 03:22

Witajcie! Mam pytanie do doświadczonych kolegów...
Zakupiłem niedawno silniczek G60 od CORRADO do mojego gofika, który ma obecnie jeszcze 90 KM czyli 1.8 RP . Moje pytanie jest następujące.. czy ten silni będzie bez problemu pasował mi do auta, czy muszę coś przerabiać? Nie wiem, łapy silnika, dodam , że silnik jest ze skrzynią biegów żywcem z CORRADO, tak jak fabryka przykazała.

VW GOLF II '91 1.8 RP ...i co tu można jeszcze wzmocnić? ... :)

Awatar użytkownika
Apsik
Powered by G60
Powered by G60
Kontakt:

Post autor: Apsik » czw lis 03, 2005 03:27

silnik pieknie sie wpasuje na łapy, ale... potrzebujesz kompletną elektrykę do tego silnika z ECU i zegarami najlepiej, ponadto pomyśl o hamulcach bo te z RP są kiepskie!!! połosie ci raczej podejda.

Mój był kiedyś 1.8GT i jak przekladali mu silnik to z golfa G60 przełożyli wpierw tylną oś łącznie z hamulcami oraz przednie hamulce!! potem calą wiazke, ECU i zegary, a na koniec nie potrafili tego podłączyć i ja Golfa od Niemców kupilem i wszystko dokończyłem i śmiga że aż miło!! (w podpisie znajdziesz troche o projekcie)

It doesn't mater what U have - YOU can always tune it!

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Post autor: Borys » czw lis 03, 2005 08:52

Apsik pisze:silnik pieknie sie wpasuje na łapy, ale... potrzebujesz kompletną elektrykę do tego silnika z ECU i zegarami najlepiej, ponadto pomyśl o hamulcach bo te z RP są kiepskie!!! połosie ci raczej podejda.

Mój był kiedyś 1.8GT i jak przekladali mu silnik to z golfa G60 przełożyli wpierw tylną oś łącznie z hamulcami oraz przednie hamulce!! potem calą wiazke, ECU i zegary, a na koniec nie potrafili tego podłączyć i ja Golfa od Niemców kupilem i wszystko dokończyłem i śmiga że aż miło!! (w podpisie znajdziesz troche o projekcie)
podłacenie nie jest takie trudne, dziwi mnie to ze niemcy nie dali sobie rady,
ale moze to i dobrze, Polak wszystko potrafi, :okej:

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
okoG60