WITAM.
Molestuję temat parujących szyb w moim GOLFIM i niestety narazie żadna podpowiedź nie okazała się pomocną. Jedyne co mi przychodzi do głowy to przeglądnięcie parownika. Zamierzam się do niego dobrać, lecz najpierw proszę jak wiecie to mi napiszcie czy jest możliwość żeby z parownika nie odpływała cała woda i część jej zostało wewnątrz auta??
Wydaje mi się że jak włączę nawiew to czuję wilgoć z kratek i dlatego takie coś mi przychodzi do głowy.
A poza tym to gdzie jest odpływ wody spod parownika w golfie??
Parowanie szyb, sprawdzenie parownika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
skorzystam i dolacze do tematu,
gdzie znajduje sie ten ociekacz rurka odprowadzajaca wode? u mnie przy opadach deszczu nie da rady odparowac szyb zwyklym nawiem trzeba wlaczac klime, filtr kabinowy tez wymieniony i wszedzie sucho!
[ Dodano: 04 Sie 2008 22:18 ]
mam taki sam objaw, jak wlacze nawiew to czuc bardzo wilgotne powietrze, brak przykrego zapachu tylko wilgotne powietrze
gdzie znajduje sie ten ociekacz rurka odprowadzajaca wode? u mnie przy opadach deszczu nie da rady odparowac szyb zwyklym nawiem trzeba wlaczac klime, filtr kabinowy tez wymieniony i wszedzie sucho!
[ Dodano: 04 Sie 2008 22:18 ]
mam taki sam objaw, jak wlacze nawiew to czuc bardzo wilgotne powietrze, brak przykrego zapachu tylko wilgotne powietrze
pozdrawiam
Mariusz
Mariusz
odprowadzenie wody z kanału na podszybiu jest ok. dodatkowo wyciągnąłem wszystkie elementy tapicerki podłogi i nie ma tam wilgoci. klapką która zakrywa moduł będący na podszybiu również nie leci bo jest ok. Odprowadzenie wody spod parownika również jest ok wyjąłem wentylator i na ile mogłem rozebrałem te plastikowe wloty powietrza pod schowkiem pasażera i ani grama wody.
podsumowując nie mam wody w aucie a szyby parują.
Planuję jeszcze tylko zamknąć obieg na nagrzewnicy a jeśli to nie to to mam golfa do sprzedania
podsumowując nie mam wody w aucie a szyby parują.
Planuję jeszcze tylko zamknąć obieg na nagrzewnicy a jeśli to nie to to mam golfa do sprzedania