szybkie pytanie o wymiane filtra paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
szybkie pytanie o wymiane filtra paliwa
czy przy wymianie filtra paliwa w mk4 tdi pd trzeba nowy zalewac ropą
słyszałem że ma elektryczną pompe i wystarczy kilka razy przekręcić kluczyk i paliwo samo się napompuje czy to prawda ??
słyszałem że ma elektryczną pompe i wystarczy kilka razy przekręcić kluczyk i paliwo samo się napompuje czy to prawda ??
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)
Tak, to prawda. W momencie przekręcenia kluczyka pompa sama zadziała i paliwo sie napompuje. Musisz zrobić tak kilka razy. Moze sie zdarzyć, że w końcu uda CI sie odpalić auto, ale zgaśnie po pewnym czasie, wówczaś powtórz pare razy akcję z przekręcaniem kluczyka i bedzie OK.
Ostatnio zmieniony pt sie 01, 2008 10:10 przez Cwieku, łącznie zmieniany 2 razy.
[b]Nie dyskutuj z idiotami. Najpierw sprowadzą Cię do ich poziomu, później pokonają doświadczeniem.[/b]
proponuję przeczytać instrukcję przy filtrze, np: knecht zaleca zalanie filtra ropką (tylko nie ze starego filtra) oraz zwilżenie oringów paliwem przed założeniem, mogę się mylić ale chyba nie wszystkie TDI mają pompy w baku to chyba zależy czy silnik jest na pompie paliwa czy na pompowtryskach pozdro
Ostatnio zmieniony śr sie 06, 2008 13:09 przez Gebi, łącznie zmieniany 1 raz.