jak zdjąć plastykowe podszybie?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
olafart
Corrado VR6 VSR
Corrado VR6 VSR
Kontakt:

jak zdjąć plastykowe podszybie?

Post autor: olafart » śr lip 30, 2008 12:42

pewnie nie jeden się uśmieje, ale mam takie banalne pytanie- jak mam zdjąć w swoim GTi podszybie? Tam są takie plastykowe wkręty, których nie mogę odkrecić- a mocniej podważyć się boje bo pewnie się pourywają...
ma ktoś na to jakieś patenty? z góry dzięki! :pub:

chce zdjąć, aby trochę sprzątnąć z liści poza tym sprawdzić jaki mam nr ECU :grin:
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2008 12:42 przez olafart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr lip 30, 2008 12:52

to prawda że nie jest prosta sprawa :bigok: musisz mieć solidny wkrętak i próbować na siłę przycisnąc klips i odkręcać
jak to nie pomoże wtedy szeroki śrubokręt i do dzieła podważając klipsy powinny wyskoczyć bez problemu nie wyginaj ich nadmiernie podczas podważania mogą uledz uszkodzeniu
Ostatnio zmieniony śr lip 30, 2008 12:54 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
e2rdd23
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: e2rdd23 » śr lip 30, 2008 12:54

to jest banalnie proste musisz przekrecic ten plastikowy zaczep (on ma 1 punkt gdzie ma pzrerwe musisz go wyczuc) i delikatnie podwazyc nozem lub srubikrentem. Chyba ze masz ten 2 rodzaj zaczepuw to mozesz zrobic to tak wkladasz cienki srubokrent pod kolniez tego plastikowego zaczepu a krzyzakiem z gory odkrecasz lekko podnoszac z dolu

MOJE GTI

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=161546

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » śr lip 30, 2008 13:00

e2rdd23 pisze:to jest banalnie proste musisz przekrecic ten plastikowy zaczep (on ma 1 punkt gdzie ma pzrerwe musisz go wyczuc)
pod warunkiem że nikt wcześniej na siłę nie wyjmował i nie wciskał
ta (choinka lubi się deformowac ) są różne sposoby ja opanowałem ten j.w ktoś kiedyś grzebał w podszybiu

Awatar użytkownika
olafart
Corrado VR6 VSR
Corrado VR6 VSR
Kontakt:

Post autor: olafart » śr lip 30, 2008 20:36

dzięki wielkie- zrobiłem tak jak napisaliście i bez problemów zdjąłem nic nie niszcząc- niektóre dało radę wykręcić, niektóre trzeba było wyciskać mocno!
dzięki! :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”