Jest może termostat do 1.6TD ale otwierający się przy niższej temperaturze niż 87 st C ??
Bo z tego co się dowiadywałem po sklepach to nie mają na niższą temperaturę, może pasuje od innych aut ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
niestety vw i audi maja od 87Lukas-182 pisze: otwierający się przy niższej temperaturze niż 87 st C ??
pytanko jak czujnik ?? bo umnie po wymianie na nowy po jakims czasie zrobił sie syf w chłodnicy i czujnik czasmi tylko zal wentylatorLukas-182 pisze:czyli termostat nie otworzył się, stoję chwilkę na odpalonym silniku i się otwiera termostat, załącza wentylator.
Nie no, podczas jazdy to wentylator się chyba nie załączy, bo chłodnicę chłodzi powietrze przepływające przez chłodnicę, no a w korku, czy też postoju to zadanie ma spełniać wentylator, u mnie jest inny problem, bo termostat niby się otwiera, ale muszę jeździć spokojnie, a i tak termostat otworzy się dopiero po długiej jeździe, powyżej 20km. Jak już się otworzy to jest wszystko ok, mogę pałować auto, a płynu nie wyrzuci... Po urlopie kupię nowy termostat i powinno wrócić wszystko do normy...m.s pisze:jak stoi to wentylator sie wł jak jade juz nie
Zgadzam się.W niedzielę jechałem prawie 170 to wskazówka wskoczyła trochę ponad połowę na trasie.Każdy samochód przy takim wysiłku nie nadąża z chłodzeniem.m.s pisze:sorry za otLukas-182 pisze:no, podczas jazdy to wentylator się chyba nie załączy, bo chłodnicę chłodzi powietrze przepływające przez chłodnicę
wszystko sie zgadza ale przy ostrym bucie bucie potrafi mi sie zagrzac![]()
oby u ciebie był tylko termostat
Górny jest gorący, nie da się go złapać, a dolny, ten przy termostacie chłodny, normalnie mogę go trzymać, czyli termostat jeszcze się nie otworzył, jak już się otworzy to jest identycznie gorący jak górny. Przed otwarciem termostatu dolny wąż będzie zawsze chłodniejszy, ponieważ płyn który się w nim znajduję jest wychłodzony przez chłodnicę...dominik7 pisze:dolny wąż jest wyraźnie chłodniejszy od górnego" to znaczy że termostat się otwiera i jest OK
Możesz podać mi namiary na ten termostat i przewidywalny koszt ?? Jakieś opinie o nim ??Lukas-182, jeszcze są termostaty FEBI.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości