CHIP IAT
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
CHIP IAT
Witam sluchajcie znalazłęm na allegro i nie tylko chip IAT ( czujnik temperatury zasysanego powietrze ) podnosi on podobno moc silnika do 30%. CZy to prawwda? moze ktos z was juz ma cos takeigo i moze napisac co i jak, czy to dziala czy tylko badziew,.?czy czasem nie jest to tak ze kierwoca sobie wbija do bani ze fura lepiej idize a ma ona taka sama mooc albo i miejsza niz powina miec? gdzie jest taki czujnik w golfie 2 1.3 NZ?
Jedz na hamownie zapisz wynik zamontuj tego chipa i znow pojedz na hamownie i porownaj.
Moim zdaniem to sciema wielka bo ten cały "czip" oszukuje kompa i podaje mu cały czas zaniznona temperature w dolocie co wiąze sie z wzbogaceniem mieszanki i konczy sie to zalewaniem silnika i niczym wiecej.Jesli sie myle poprawcie.
Moim zdaniem to sciema wielka bo ten cały "czip" oszukuje kompa i podaje mu cały czas zaniznona temperature w dolocie co wiąze sie z wzbogaceniem mieszanki i konczy sie to zalewaniem silnika i niczym wiecej.Jesli sie myle poprawcie.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Ehh to nie jest żaden czip, idz czlowieku do sklepu elektronicznego, kup rezystorek za 50 groszy rozepnij obwód czujnika, wepnij rezystorek i uzyskasz to samo (bo ten czip to nic innego jak rezystor) Jeśli auto jest z katalizatorem to zniszczymy katalizator lub spowodujemy przynajmniej przedwczesne jego zużycie. Spalanie wzrośnie dośc znacznie a moc sie praktycznie nie zmieni.
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
-
- V.I.P.
- Kontakt:
spoko, jak mi ktos zaplaci to chętnie napiszę jakąś (szczerze mówiąc rozbawiła mnie ta odpowiedź). Z doświadczenia wiem, że ludzie się cieszą tylko wtedy kiedy słyszą to co chcą usłyszeć. W innym przypadku strzelają fochy i się obrażają, nawet wtedy kiedy mówi im się prawdę prosto w oczy.aro Mk2 pisze:nie znam sie na tym wiec dlatego pytam a tu sie jakos cisnie bugalon, takis madry wszystko wiedzacy to pisz encyklopedie
Reasumując, mnie to mało interesuje czy kupisz sobie tego "czipa". Odpowiedź dostałeś konkretną i zgodną z prawdą. To czy Ci ona pasuje czy nie, to już nie moje zmartwienie
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
przypomina mi sie pewien pan seicento 1.1 spi 55 KM przyjechal, i od razu slyszalem ze mozna auto zmierzyc u was, ja mam fiacika i tak o wycialem w nim katalizator i zalozylem sportowy tlumik to dalo mi okolo 8 koni, zalozylem stozek z zimnym dolotem to nastepne 8 koni, zmienilem tez swiece na sportowe briska, to daje 10 koni oraz kable zaplonowe to daje nastepne 5 koni, jak licze powinno miec 86 koni ale chyba ma wiecej bo zapie***ala niesamowicie... zebyscie widzieli jego mine jak hamownia wyplula 49 KONI
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Właśnie dlatego czasem żałuję, że nie pracuję gdzies w pobliżu hamowni. Zobaczyć jak czlowiek zostaje uświadomiony to jest coś Jeszcze lepiej jest jak pokazujesz gosciowi 49 koni a on Ci wciska, że hamownia na pewno jest zepsuta
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
wiadomo ze jak fura zajechana to i nawet parametrow fabrycznych nie trzyma... jezcze jescli chodzi o fiata to nie wiadomo ile mial kucy jak zjechal z tasiemki.
a co sadzicie o "chip tuning" sterownika ktory na allegro kosztuje 300 zł a i widziałem za 50 zł?tanim sposobem nie przybedzie chyba nigdy kucy...
a co sadzicie o "chip tuning" sterownika ktory na allegro kosztuje 300 zł a i widziałem za 50 zł?tanim sposobem nie przybedzie chyba nigdy kucy...