i znowu ta kostka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
i znowu ta kostka
witam.mam problem z kastka ze stacyjki poniewaz wymienilem juz 3 raz kostke i znowu sie popsula najpier mi nie chciala krecic rozrusznikiem potem odbijala mi na zaplonie igasila samochod 3raz znowu nie laczylo na starcie a raz było ok no i normalnie było noi teraz znowu radio powinno sie wylaczac po wyjeciu kluczyka brzeczyk ze swiatel powinien dzialac a tak nie jest podlaczylem jedna ze starych kostek i w tamtych tego problemu nie ma.i teraz pytanie czy to moze byc wina stacyjki ze tak sie pitola te kostki czy jednak mam pecha?dodam ze to jest czarna kostka firmy vemo albo veno pisze germany na niej :/ kosztuje ok 30-35zl prosze o podpowiedzi z gory dziekuje .
pozdrawiam
pozdrawiam
A jak odpalasz auto? Po przekręceniu kluczyka na zapłon trzeba odczekać aż zgasną wszystkie kontrolki które mają zgasnąć, dopiero wtedy przekręca się na rozrusznik. Poszukaj czy nie można kupić jakieś lepszej kostki.
pzdr
pzdr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0
-
Gitner
- VW Baron

- Auto: Szukam... i NC700X
Kup kostke w ASO, kosztuje ok 80zl. Ja narazie smigam na jakims szajsie, ale w schowku lezy HansPries
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
No nie wiem, wujas w Audi 80 miał podobne cuda z kostką, elektryk samochodowy stwierdził, że po przekręcaniu kluczyka na zapłon trzeba poczekać, aż kontrolki które mają zgasnąć zgasną dopiero potem na rozrusznik. Odkąd zaczął tak robić już nie ma problemów ze stacyjką.
pzdr
pzdr
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130709&postdays=0&postorder=asc&start=0
Jak kostka to tylko oryginał z ASO VW!!! Kosztuje coś około 90 pln ale warto. Też Miałem problemy z kostkami ale od czasu kiedy założyłem oryginał (ok 1,5 roku temu) problem zniknął. Od pewnego czasu kupuję części tylko w ASO lub oryginały w dobrym stanie ze szrotu:) Po prostu na inne mnie nie stać:) Pomyśl kupiłeś juz 3 szt a teraz pewnie wydasz kasę na oryginał. Czyli kostka bedzie Cię kosztowała 3x35+90=195!!PLN. Ja kilka lat temu przestałem kupować zamienniki. Np sworznie wahaczy zamienniki starczały na rok!! A przecież oryginalny sworzeń wytrzymuje ponad 10 lat. Ostatnio kupiłem uszczelke gumową pod pokrywę zaworów w ASO Koszt 58 pln ale po założeniu starczy gdzieś na 5 lat. Wykonane super, składa się z jednej części (a nie jak zamienniki z 3) poczytaj na forum o problemach z tą uszczelką. Zamienniki kosztuja od 10 do 30 pln ale zaczynają cieknąć po 3 miesiącach. czyli na 5 lat kupując nawet za 10 pln to wydasz na nią 200pln + robocizna. itd
Tylko ASO lub części ze szrotu:))
Tylko ASO lub części ze szrotu:))
Tomek Dx