Pomocy!!!!!!
Wymieniłem wczoraj amorki na kyaby zwykle najzwyklejsze olejówki, no i po wymianie strasznie mnie zaczęło dobijać. Ledwie większa dziura i ŁuP!!!. CO to może być??. odboje również wymienione. Poprzednio powiem szczerze nie wiem co było założone, chyba jakieś olejowo gazowe ale firmy nie udało mi się ustalić. Jaka może być przyczyna??
Dobija po wymiane amorków
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- m-a-r-t-i-n85
- Nowicjusz
- Kontakt:
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sądzę że prędzej górne poduszki amora bo to jednak bezpośrednio odpowiada za amortyzację. Może to nie jest dobijanie a jedynie stuk poduszki o gniazdo.
Jest jeszcze jedna opcja - mechanik nie dociągnął górnej narkętki i dlatego wali. W zasadzie to wydaje mi sie najlogiczniejszego i najbardziej prawdopodobne bo jesli byłyby by to stuki z zawieszenia to występowały by również przed wymianą i to samo jesli chodzi o górną poduszkę. Stawiam na niepoprawny montaż!!
[ Dodano: Pon Lip 28, 2008 19:43 ]
Jest jeszcze jedna opcja - mechanik nie dociągnął górnej narkętki i dlatego wali. W zasadzie to wydaje mi sie najlogiczniejszego i najbardziej prawdopodobne bo jesli byłyby by to stuki z zawieszenia to występowały by również przed wymianą i to samo jesli chodzi o górną poduszkę. Stawiam na niepoprawny montaż!!
[ Dodano: Pon Lip 28, 2008 19:43 ]
raczej nie wybiły sie same podczas wymiany amorów. Jesl stuków nie było wczesniej (a z wypowiedzi autora wynika ze nie) to raczej odpada.Może masz wybite tuleje gumowe na wahaczu.
Ostatnio zmieniony pn lip 28, 2008 19:44 przez sas_gti, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
dzięki jutro sprawdzę te nakrętki tylko ból bo tam jest 21 fajkowy albo nasadowy potrzebny a ja takowego nie posiadam. Nic popatrzę jutro.A może da się ocenić to jakoś "na oko"??. np talerz ma dolegać całkowicie do nadwozia czy nie???
[ Dodano: Czw Lip 31, 2008 10:15 am ]
problem rozwiązany. Przyczyna - złe odboje (ok 2 cm dłuższe).
[ Dodano: Czw Lip 31, 2008 10:15 am ]
problem rozwiązany. Przyczyna - złe odboje (ok 2 cm dłuższe).