Zimny ciężko pali 2E
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zimny ciężko pali 2E
jak w temacie trzeba kręcić pięć razy albo i więcej żeby zapalił mam lpg i na samym gazie taka sama sytuacja a wcześniej na samym gazie palił.Tak jest na benzynie i lpg,po zapaleniu gdy pochodzi pare minut gdy go zgasze pali normalnie ,dzieje sie tak jak wystygnie,wymieniłem czujnik temperatury bo miałem walnięty ale to niepomogło proszę o pomoc z góy dzięki.
Ostatnio zmieniony wt lip 29, 2008 22:54 przez pentalfa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

świece mają jakieś 3 tygodnie sa trzy elektrodowe niejestem pewny jakiej marki ale kosztowły koło 70zł,kopułka i palec sa nowe przebieg auta jest 350tyś km
dodam ze mówili mi o wtryskiwaczu rozruchu moze sie myle ale wtryskiwacz działa przy odpalaniu na benzynie a ja odpalam odrazu na gazie i tez niepali tak jak powinien
dodam ze mówili mi o wtryskiwaczu rozruchu moze sie myle ale wtryskiwacz działa przy odpalaniu na benzynie a ja odpalam odrazu na gazie i tez niepali tak jak powinien
Ostatnio zmieniony pn lip 28, 2008 18:58 przez pentalfa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

A jak ogólny stan silnika, mocny jest jak dawniej? sporo rzeczy tam jest do sprawdzania. Sprawdż może na początek wtryskiwacz rozruchwowy, chociaż przy takim ciepełku jak teraz nie ma większego znaczenia, sprawdź szczelność dolotu, sprawdź klapkę w przepływomierzu czy lekko chodzi. Strzały gazu nie było? Może jakiś pierścień antywybuchowy czy co tam masz z zabezpieczeń spadł.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

a gdzie się podziało gniazdo, który to rok, mój z 93 ma jak najbardziej.
Wiążesz w czasie pojawienie się kłopotów z jakąś naprawą? Może błąd w ustawieniu rozrządu, może źle zapłon ustawiony po tej robocie?
[ Dodano: Pon Lip 28, 2008 7:21 pm ]
zmieniane były pierścienie to trzeba by jednak sprawdzić kompresję. I tak mi się zdaje że 350 tys. to jakby za wczas na zmianę pierścieni, choć to oczywiście od wielu rzeczy zależy.
Wiążesz w czasie pojawienie się kłopotów z jakąś naprawą? Może błąd w ustawieniu rozrządu, może źle zapłon ustawiony po tej robocie?
[ Dodano: Pon Lip 28, 2008 7:21 pm ]
zmieniane były pierścienie to trzeba by jednak sprawdzić kompresję. I tak mi się zdaje że 350 tys. to jakby za wczas na zmianę pierścieni, choć to oczywiście od wielu rzeczy zależy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
jest to passat 92r wyczytałem na forum że były montowane dwa rodzaje komputerów z diagnostyką i bez.Jestem zielony wtych sprawach co sądzicie o czujniku hala czy to moze tez być przyczyna rozrzad był wymieniany 3 miesiące temu pierścienie koło roku bo brał olej wcześniej chodził dobrze zaczeło to sie z tydzień temu
[ Dodano: 07 Sie 2008 19:17 ]
wymienione aparat zapłonowy,kopułka,palec,czujnik temperatury,świece dalej pali ciężko gdy jest zimny pomocy
[ Dodano: 07 Sie 2008 19:17 ]
wymienione aparat zapłonowy,kopułka,palec,czujnik temperatury,świece dalej pali ciężko gdy jest zimny pomocy
Ostatnio zmieniony pn lip 28, 2008 19:54 przez pentalfa, łącznie zmieniany 1 raz.