Szyber pytanie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Szyber pytanie

Post autor: grandi » ndz lip 27, 2008 20:56

Czy w golfie 3 jak nie mam silnicza szybera to oświetlanie kabibny nie będzie świecic?

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
prezesik25
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: prezesik25 » ndz lip 27, 2008 22:05

A kto Ci tak powiedział? Szyber chodzi po przekreceniu stacyjki, a światełko święci się niezależnie od stacyjki. Moim zdaniem światełko powinno świecić.

Obrazek
Obrazek

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » ndz lip 27, 2008 22:12

Niby wiązka kabli idzie w jedno miejsce , ale jedno z drugim nie ma nic wspólnego, nawet zasilanie (+) mają różny. Oświetlenie działa poza stacyjką, a szyber przy włączonej stacyjce. Może przy wyciąganiu silnika coś się przy okazji wypięło. Dawno przy tym nie grzebałem ale jak nikt nić mądrzejszego nie napisze , a ty nie rozwiążesz problemu to sprawdzę w swoim i dam znać.

JaroW

Awatar użytkownika
grandi
Lord GTI
Lord GTI
Auto: Octavia
Silnik: AQY

Post autor: grandi » ndz lip 27, 2008 22:38

Chodzi o to że ktoś wymontował silnik szybera zostawił głupi napis -poprzedni właściciel i nie mam światełka kabiny

...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...

Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;

Jarowo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: Jarowo » ndz lip 27, 2008 23:25

Zerknij na bezpiecznik 21 bo wg badziewiastego schematu, który mam pod ręką on jest od oświetlenia wnętrza i jednocześnie zasila silnik szybera poza stacyjką czyli w (+ 30) , a jednocześnie sam przełącznik sterowania dachem jest zasilany w (+ 15) po stacyjce przez bezp. 16. Jak z tego wynika światło z dachem ma coś wpólnego.

[ Dodano: 27 Lip 2008 23:44 ]
I jeszcze jedno może na silniku szbera było zrobione przejście napięcia (+30) z bezp 21 dalej do zasilania oświetlenia tak jak jest robione ze stopem lub masa w tylnych lampach, czyli brak silnika i zasilanie dalej nie idzie.

[ Dodano: 29 Lip 2008 00:05 ]
Nie wiem czy to jeszcze aktualne,ale bez silnika oświetlenie ma działać. Jak wczoraj pisałem światło i silnik zasilane są w (+) poza stacyjką z tego samego bezp 21 , ale gry jest on walnięty to zanika także zasilanie deski i niknie zegar i drogomierz. Do silnika (+) poza stacyjka dochodzi grubym przewodem czerwono/czarnym a do lampki takie same kolory tyle ze znacznie cieńszy. Albo sie łącza gdzieś po posufitka albo przy bezpiecznikach. Dochodzi jeszcze (+) po stacyjce czarno /białym cieniutkim w dwa miejsca .Jedno to przełącznik sterowania dachem i drugie to zdaje mi sie elektronika sterowania oświetleniem (wygaszanie). Do oświetlenia dochodzą jeszcze dwie masy. Stała kabel brązowy, i od drzwi brązowo/biały .
Ostatnio zmieniony wt lip 29, 2008 00:07 przez Jarowo, łącznie zmieniany 1 raz.

JaroW

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”