Auto nie pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
Auto nie pali
Panowie potrzebuje pomocy pisałęm juz jeden post i nikt nie odpisal,jestem w holandi i musze sobie jakoś poradzić,mianowicie przejechałem trase 1100kilometrów przyjeżdzam na miejsce zgasiłem mojego golfa i przychodze za godzinke i autko już nie chciało zapalić.Podlonczylem auto pod vaga i wywalil blad ze czujnik temperatury chlodziwa silnika padl,wymienilem czujnik i nic nie pomoglo,bledu juz nie ma a auto dalej nie pali.rozrząd sprawdzony i jest ok,a auto dalej jak nie paliło tak nie pali.Jak mam podłączony czujnik temperatury cieczy to świece sie zapalają nawet nie na ułamek sekundy i gasną a auto może krecic i nie zapali a jak wyciągne kabel od czujnika to swiece grzeja chyba z 30 sekund i wtedy kreci z 5 sekund i tak wskoczy na 500 obrotów chwile sie poksztusi i zakopci na biało i jak wskoczy na swoje obroty to już chodzi normalnie.Błed na vagu wyskoczyl mi jeden podajze 622235 nie pamietam bledu bo go nie zapisalem ale sprawdzilem ze chodzi o komputer.Jak zapali i sprawdze poczatek wtrysku to pokazuje mi ze jest 000 a na TDI timing to wogole nie ma tej linii.Piszcie co to może byc bo niedlugo wracam do polski a boje sie nim tak jechac,czekam na wasza pomoc..
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 20:43 przez tommy-cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego pisalem damcio151, pisalem ze to jest passat doadam tylko ze B5 a tam niema przekaznika 109
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 22:59 przez michas28, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdy jesteś smutny to pomyśl że kiedyś byłeś najszybszym plemnikiem
to akurat jest jeszcze skrzynka od passat B4 czyli taka sama jak w golfie III lub vento znalazelm juz opis i wiem ze za swiece zarowe odpowiada w tym modelu przekaznik 202
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 23:56 przez michas28, łącznie zmieniany 1 raz.
- tommy-cichy
- Mały gagatek
- Kontakt:
To juz drugi post napisany przezemnie a zadnej odpowiedzi ja pisze post z prosba o pomoc bo jestem naprawde w trudnej sytuacji a inni sie podpinaja i uzyskuja odpowiedz,prosze was napiszcie mi co to moze byc mam....wyzej napisalem moje objawy...piszcie co wiecie bo wiem ze jest na tym forum duzo fachowcow bo juz nie raz mi pomagali,pomóżcie i teraz....na internet mam mozliwosc wejsc wieczorem na gora 20 minut takze nabiezaco bede odpisywal co sprawdzilem z waszej pomocy.pozdrawiam i czekam...
[ Dodano: 28 Lip 2008 21:37 ]
Damcio piszesz ze to rozrzad to czemu swiece grzeja raptem przez ulemek sekundy ma to cos wspolnego?
[ Dodano: 28 Lip 2008 21:37 ]
Damcio piszesz ze to rozrzad to czemu swiece grzeja raptem przez ulemek sekundy ma to cos wspolnego?
no to pisze przecieżtommy-cichy pisze:To juz drugi post napisany przezemnie a zadnej odpowiedzi ja pisze post z prosba o pomoc bo jestem naprawde w trudnej sytuacji a inni sie podpinaja i uzyskuja odpowiedz,prosze was napiszcie mi co to moze byc mam....wyzej napisalem moje objawy...piszcie co wiecie bo wiem ze jest na tym forum duzo fachowcow bo juz nie raz mi pomagali,pomóżcie i teraz....na internet mam mozliwosc wejsc wieczorem na gora 20 minut takze nabiezaco bede odpisywal co sprawdzilem z waszej pomocy.pozdrawiam i czekam...
bo tak ma być ... świece w TDI nawet się w tych temp. nie załączają , a to , że mignie kontrolka to wina ECU ...tommy-cichy pisze:Damcio piszesz ze to rozrzad to czemu swiece grzeja raptem przez ulemek sekundy ma to cos wspolnego?
u Ciebie ewidentnie jest przestawiony rozrząd na pompie wtryskowej
[ Dodano: Pon Lip 28, 2008 23:07 ]
weź dopasowany trzpień i dokładnie ustaw to ... nawet palcem sprawdź czy jest równo , bo powiem Ci , ze wystarczy 1 ząbek i już nie pali
sprawdz czy na pompie dochodzi ci prad do tego kabelka przykrecanego nakretka ewentualnie podlacz do niego plus na stale i zobacz czy auto bedzie pracowalo normalnie sprawdz tez czy kabel do niego idacy niejest gdzies przetarty. umnie tak wlasnie bylo przetarl sie kabel i wywalilo bezpiecznik i niemoglem odpalic
no bo tylko ty masz tu wielki problem i nikt inny i wszyscy niech sie skupia na twoim aucie , tez posty pisałem i nie chcem nowego tematu znów zakładac .tommy-cichy pisze:To juz drugi post napisany przezemnie a zadnej odpowiedzi ja pisze post z prosba o pomoc bo jestem naprawde w trudnej sytuacji a inni sie podpinaja i uzyskuja odpowiedz